Hur kan man stretcha magen?

Innehållsförteckning

Hur kan man stretcha magen?

Hur kan man stretcha magen?

Gör så här:

  1. Lägg dig på rygg med böjda knän och fötterna mot golvet.
  2. Lyft upp höger knä mot bröstet.
  3. Använd vänster hand för att dra knät mot vänster axel.
  4. Stanna i positionen i 5 sekunder.
  5. Gå tillbaka till startpositionen och upprepa övningen 5-10 gånger. Ökar tiden gradvis till 30 sekunder.
  6. Upprepa med vänster ben.

Varför stretchar man magen?

– Den här övningen mobiliserar igång de stela revbenen i bröstryggen, så att du blir mindre stel mellan skulderbladen. Det gör att hela kroppen mår bättre, säger Jonas Parandian.

Hur stretchar man sneda bukmuskeln?

Ta upp benen så att knäna kommer i 90 graders vinkel och vila det övre benet på en handduk eller med en kudde mellan knäna. Steg 2 Pressa handduken mellan knäna och rotera den övre armen till sidan så att ryggen hålls tryckt mot golvet. Håll kvar positionen i tre sekunder och återgå sedan långsamt till startpositionen.

Hur stretcha bröstryggen?

Ställ dig i en dörrkarm och för upp armarna i axelhöjd, böj armbågsleden i 90 grader och placera armbågarna mot dörrkarmen. Luta dig igenom dörrkarmen för att sträcka ut bröstmusklerna, tänk på att spänna magen så att rörelsen inte tas ut i svanken. Håll positionen i ca fyrtio sekunder och upprepa detta tre gånger.

När kan det vara bra att stretcha?

När bör du stretcha? Om du utövar aktiviteter som kräver en extrem rörlighet (exempelvis dans, balett osv). Som uppvärmning kan dynamisk stretch användas. Om du har en skada och fått detta som rehab av din sjukgymnast.

Varför kan jag inte dra in min mage?

Ballongmage beror till stor del på vad vi äter eftersom vissa livsmedel, FODMAPs, jäser i tarmarna. Gaserna som produceras får då tarmarna att expandera. De största gasproducenterna i magen är vanligen lök, vitlök, sädesslag och baljväxter och genom att undvika dem kan omfånget minska drastiskt.

Relaterade inlägg: