Hur gammal ska en kattunge vara vid leverans?

Innehållsförteckning

Hur gammal ska en kattunge vara vid leverans?

Hur gammal ska en kattunge vara vid leverans?

En leveransklar kattunge är ynka 12 veckor gammal. Hela sitt liv fram tills nu har kattungen bott tillsammans med sin mamma och sina kullsyskon. Arbetar du mycket eller långa dagar kommer kattungen spendera stor del av sin dag ensam.

Vad händer om man tar kattungen för tidigt?

Kattungar som tas tidigare kan få beteendestörningar och snutta på saker, sin ägare eller sig själv. Den riskerar även att få långvariga problem med magen som kan utvecklas till kroniska tarmsjukdomar om det vill sig illa.

Hur ofta ska man mata nyfödda kattungar?

Tillskottsnäring behövs när en eller flera av kattungarna inte går upp i vikt som de ska. Kattungar väger runt 80-120 gram vi födseln och går upp ungefär 70-100 gram per vecka. När tillskottsnäring används är det viktigt att använda tillskott avsett för katt med rätt proportion mellan fett, protein, socker och vätska.

I vilken ålder är det lämpligt att välja kattunge?

Kattungar behöver vara hos sin mamma tills de är 12 veckor gamla. Det är så länge som de behöver hennes mjölk, omvårdnad och sociala träning för att utvecklas bra på alla sätt. Länsstyrelsen har dessvärre fått in fler och fler indikationer på att kattungar skiljs från modern och säljs redan vid 8–10 veckors ålder.

När kan man ge bort en kattunge?

Kattungar ska vara tillsammans med sin mamma i en trygg och lugn miljö. Du får inte skilja kattungarna från kattmamman, annat än tillfälligt, så länge de behöver hennes mjölk och omvårdnad, och inte förrän de är 12 veckor. kattungen visar med sitt beteende att den är redo att skiljas från mamman.

Relaterade inlägg: