Vad betyder börs inom MI?

Innehållsförteckning

Vad betyder börs inom MI?

Vad betyder börs inom MI?

En modell för Motiverande samtal (MI) kallas BÖRS. BÖRS är en akronym för fyra kommunikationsfärdigheter som du enkelt kan komma ihåg: Bekräfta, Öppna frågor, Reflektera, Sammanfatta.

Vad är en Skalfråga?

Syftet är att ge personen möjlighet att berätta om de resurser (förändringsprat) som kan hjälpa personen vid en förändring. En följdfråga kan vara: Vad skulle du behöva för att sätta en högre siffra?

När används motiverande samtal?

Motiverande samtal kan användas som inledning till andra behandlingsmetoder, för att väcka ett intresse av livsstilsförändring. MI kan även användas som stöd vid annan behandling eller som enda behandlingsmetod för livsstilsförändringar.

Vad är Skalfrågor?

I motiverande samtal används skalor främst för att bedöma personens tro på sin egen förmåga och beredskap att förändra ett beteende. Skalor kan bland annat användas för att bedöma motivation.

Vad är MI metoden?

Motiverande samtal (motivational interviewing, MI) är en samtalsmetod som används i rådgivning och behandling för att underlätta förändringsprocesser. MI utvecklades under 1980–1990-talen av psykologerna William F. Miller och Stephen Rollnick.

Relaterade inlägg: