Vad definierar ett varumärke?

Innehållsförteckning

Vad definierar ett varumärke?

Vad definierar ett varumärke?

Varumärken har inte någon begränsad form och därför kan ett varumärke bestå av vilka som helst uppgifter som kan presenteras tydligt och exakt. Tydligt och exakt betyder att myndigheterna och allmänheten måste förstå vad som skyddas. Dessutom ska det vara möjligt att kunna presentera märket i varumärkesregistret.

Vad är trade mark?

Varumärken är tecken som används inom handeln för att identifiera produkter. Ditt varumärke är den symbol som dina kunder använder sig av för att välja just din produkt. Det särskiljer dina produkter från konkurrenternas. Du kan skydda och vidareutveckla ditt varumärke om du registrerar det.

Vad betyder R med en ring runt?

Versalt R. ... (R)-are används som benämning på medlemmar ur Kommunistiska partiet, tidigare KPML(r). Versalt R med ring runt, ®, visar att en produkt är ett registrerat varumärke, se Varumärke. [ʀ] betecknar i internationella fonetiska alfabetet en uvular tremulant.

Vad betyder R på kläder?

Utanför Sverige kan registrerade varumärken markeras genom att det åtföljs av symbolen ®, ett inringat R, för engelska Registered Trade Mark, 'registrerat varumärke'.

Relaterade inlägg: