Kan gurkmeja bleka tänderna?

Innehållsförteckning

Kan gurkmeja bleka tänderna?

Kan gurkmeja bleka tänderna?

Visste ni att man kan bleka tänderna med gurkmeja? 😱 Det låter helt galet, men den knallgula gurkmejan hjälper till att ta bort missfärgningar från kaffe, te, etc. Redan efter en behandling kan man se skillnad!

Är gurkmeja bra för tänderna?

Gurkmejan har både antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Detta är väldigt bra för både tandkött och för att motverka plack, tandsten och karies. Om du vill ge munnen en uppfräschning, bli av med bakterier och få ett friskare tandkött är gurkmeja en säker häst att satsa pengar på.

Kan man bleka tänderna med retainer?

Svaret är ja! Tandblekningen fungerar på så sätt att peroxiden penetrerar och sprids över hela tanden, så även den del av tanden som är täckt med brackets blir vitare. Dessutom kan blekning med en produkt som Opalescence Trèswhite Ortho faktiskt förbättra din munhälsa!

Är gurkmeja bra för huden?

Bland annat har man kunnat se att kurkumin skyddar huden genom att hämma fria radikaler och genom att minska inflammationen i kroppen. Dessutom har man kunnat se att kurkimin påskyndar sårläkning något som länge ayurveda använt gurkmeja till. Kurkumin har även inom folkmedicin använts till att behandla psoriasis med.

Hur man bleker tänderna?

Det finns olika metoder att bleka tänderna men alla görs med blekmedel, oftast i form av gel som läggs på tänderna. Ibland kombineras blekmedel med ljusbehandling eller laser. Att bleka sina tänder har blivit allt mer populärt och det finns många preparat att köpa som sägs göra tänderna vitare.

Kan man bleka tänderna hos tandläkaren?

Ibland räcker det med blekning av enstaka tänder som är mörkare än de övriga tänderna. Tandblekning av en enstaka tand som missfärgats inifrån börjar med att tandläkaren tar bort gamla fyllningar och annat som kan ha bidragit till missfärgningen. Tandläkaren gör då en öppning på tandens baksida och bleker den inifrån.

Relaterade inlägg: