Vad betyder i belastningsregistret finns inga uppgifter att redovisa?

Innehållsförteckning

Vad betyder i belastningsregistret finns inga uppgifter att redovisa?

Vad betyder i belastningsregistret finns inga uppgifter att redovisa?

Utdrag för att kontrollera egna uppgifter i belastningsregistret. Det här registerutdraget ska du använda om du själv vill kontrollera dina uppgifter i belastningsregistret. Utdraget är inte tänkt att användas som ett intyg för att visa att du inte är straffad.

Vad kan man se i belastningsregistret?

Belastningsregistret och misstankeregistret innehåller uppgifter om du är skäligen misstänkt eller har fått påföljder för brott. Du begär utdrag ur belastningsregistret om du till exempel ska arbeta med barn inom skola, förskola eller LSS-verksamhet.

Vad framkommer i belastningsregistret?

Vad står i belastningsregistret? Belastningsregistret sammanställer domar och strafförelägganden som utfärdats mot dig. I belastningsregistret står endast vilka brott man dömts till. Det står alltså inte något om man är eller har varit misstänkt för ett brott.

Har du rätt att ta del av ett registerutdrag?

  • Du som arbetsgivare har i vissa fall rätt att ta del av ett utdrag från belastningsregistret när du anställer. Det finns generella regler som gäller alla utdrag och utöver det specifika regler för varje typ av utdrag. Det här gäller alla registerutdrag Enbart personer som du har valt att anställa eller anlita ska visa registerutdrag.

Vad är ett registerutdrag enligt dataskyddsförordningen?

  • Registerutdrag enligt dataskyddsförordningen. Enligt artikel 15 i dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att begära ut ett registerutdrag från SCB. I registerutdraget får du reda på vilka personuppgifter om dig som behandlas av oss. Här finns instruktioner om hur du gör.

Har du rätt att begära ut ett registerutdrag från SBC?

  • Enligt artikel 15 i dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att begära ut ett registerutdrag från SCB. ... Observera att du även måste vara ansluten till e-tjänsten ”Mina meddelanden” för att kunna få utdraget levererat elektroniskt. Tänk på att filen kan bli upp till 40 Mb.

Relaterade inlägg: