Vilken betydelse du tror att vuxna har för barns lärande?

Innehållsförteckning

Vilken betydelse du tror att vuxna har för barns lärande?

Vilken betydelse du tror att vuxna har för barns lärande?

Strandberg (2006) menar att när flera vuxna arbetar tillsammans i lag ökar förutsättningarna för en helhetssyn på barnet. Olika vuxna ser olika saker och barnet blir sedd ur flera perspektiv. Genom bland annat temaarbete blir barnen sedda och bekräftade av olika pedagoger (a.a: 129).

Hur synliggör vi barns lärande i förskolan?

I resultatet framkom också att hur lärare ser på barns lärande har betydelse för deras förhållningsätt och hur de uppfattar och bemöter barn i förskolan, samt att samtal och dialog tillsammans med kollegor är viktiga förutsättningar för att förstå och se barnens läroprocesser från olika synvinklar.

Hur är en samspelande atmosfär?

Samspelande atmosfär – ett pedagogiskt bemötande Lyhördhet, närvaro och en öppenhet inför andras gränsöverskridande. Acceptans, uppmuntran till utforskande. Ögonkontakt, nyfikenhet, glädje, entusiasm, lust.

Vilken roll bör vuxna personalen ha i barnens lek?

Pedagogerna måste skapa en rik miljö som stimulerar till lek. För att ha förmågan att leka måste barnet få känna trygghet, ostördhet och framför allt veta hur man leker. Det är vi som pedagoger som måste ge barnen verktyg för detta. Att den vuxna medverkar i barns lek ger trygghet för barnen.

Relaterade inlägg: