Hur arbetar Barncancerfonden?

Innehållsförteckning

Hur arbetar Barncancerfonden?

Hur arbetar Barncancerfonden?

Vi arbetar för barnen som är eller har varit sjuka och deras familjer genom stöd, socialt sammanhang och påverkan. För att bekämpa barncancer och dess konsekvenser utgår vår verksamhet från tre ändamål – forskning och utbildning, råd och stöd samt information.

Varför finns Barncancerfonden?

Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige. För att varje drabbat barn ska få den bästa tänkbara vården är vi med och stöttar och finansierar forskning som syftar till att utveckla nya, bättre behandlingsmetoder. ... När ett barn insjuknar handlar det aldrig om bara en person.

Vem startade Barncancerfonden?

Barncancerfonden
SyfteAtt bekämpa barncancer och se till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och det stöd de behöver.
SätesortStockholm
Grundad1979
Styrelse
OrdförandeJens Schollin

Hur mycket pengar går till Barncancerfonden?

Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige och 2020 genererade 431,5 miljoner kronor i insamlade medel.

Kan man Swisha till Barncancerfonden?

Gåva via Swish. Nu kan du på ett enkelt och smidigt sätt stödja Barncancerfonden genom att swisha en gåva.

Är Barncancerfonden en förening?

Idag finns det sex föreningar i Sverige, indelade i olika geografiska områden. Till Stockholmsföreningen tillhör förutom Stockholm med omnejd även Gotland. De sex föreningarna arbetar tillsammans i vissa frågor och har en gemensam fond, Barncancerfonden. Genom fonden stöder vi forskningen kring barncancer i Sverige.

Relaterade inlägg: