Vad är moms på frakt?

Innehållsförteckning

Vad är moms på frakt?

Vad är moms på frakt?

Momsen på frakten ska vara samma som momsen på det du säljer. Har du sålt något med 12% moms så är momsen på frakten 12%, har du sålt med 25% moms har frakten 25% moms också.

Vad är det för moms på böcker?

Böcker, tidningar, noter och kartor med mera Då är det 25 procent moms.

Är det moms på post?

Momsfriheten gäller enligt lagtexten för frimärken samt posttjänster som ingår i den samhällsomfattande posttjänsten, och som inte är individuellt förhandlade. Det innebär att momsfriheten gäller direktbetalande kunder, som inte har ett avtal med PostNord. ... Idag kostar ett frimärke 7 kronor inklusive moms.

Vad är det för moms på Porto?

Det är sedan den 1 april år 2016 inte någon moms på frimärken, porto och postpaket. Kostnaden för frimärken, porto och postpaket i en näringsverksamhet är en skattemässigt avdragsgill kostnad i inkomstdeklarationen.

Är det moms på avgifter?

Med andra tillägg avses exempelvis fraktkostnader, portokostnader, postförskottsavgifter, faktureringsavgifter med mera som leverantören debiterar kunden. Det är i sin ordning att kräva 25 procent moms på fakturaavgiften om varan har belagts med 25 procent moms. Eventuell ränta ska inte beläggas med moms.

Är det moms på uppläggningsavgift?

Det är ingen moms på bank- och finansieringstjänster och momssatsen är därför 0 % på bankavgifter, kontoavgifter, transaktionsavgifter, depåavgifter och courtage med mera. Kostnaden för banktjänster avseende en näringsverksamhet är en skattemässigt avdragsgill kostnad i inkomstdeklarationen.

Relaterade inlägg: