Vilket land har högst moms?

Innehållsförteckning

Vilket land har högst moms?

Vilket land har högst moms?

2019 uppgår den genomsnittliga momssatsen i EU till 21,5 procent. Lägst är den i Luxemburg (17 procent) och högst moms har Ungern (27 procent).

Vad har 6 procent moms?

6 % Momsen är normalt 6 procent på persontransporter inom Sverige såsom tåg‑, flyg-, buss- och taxitransporter av människor.

Vad är den vanligaste momsen i Sverige?

  • Den vanliga momsen är på 25%. Den vanligaste momssatsen i Sverige för både varor och tjänster är 25%. ... (Biobiljetter har inte längre 6% utan 25% fr.o.m. 2017). Transporter av människor som taxi, flyg, tåg osv har sex procent moms.

Vad är moms på varor och tjänster?

  • På de flesta varor och tjänster är det 25 procent moms. Men det finns undantag. Det är till exempel 12 procent moms när du säljer matvaror i butik eller serverar mat på restaurang. Det är 6 procent moms på böcker, tidningar, taxi och vissa kultur- och idrottsevenemang. Och det är 0 procent moms på sjukvård och tandvård.

Vad är den vanligaste momssatsen i Sverige?

  • Den vanligaste momssatsen i Sverige för både varor och tjänster är 25%. Momssats elektroniska tjänster. Alla digitala tjänster (elektroniska tjänster) har 25% moms i Sverige. (sedan 2019-07-01 har digitala publikationer som har en fysisk motsvarighet bara 6% moms) Vilka reducerade momssatser finns det i Sverige? Reducerade momssatser: 12 ...

Hur ska du ta ut moms vid försäljning av varor till utlandet?

  • Moms vid försäljning av varor till utlandet. Du ska inte ta ut moms när du säljer och skickar varor till en momsregistrerad köpare i ett annat EU-land som har ett giltigt momsregistreringsnummer (VAT-nummer). Istället ska köparen redovisa moms i sitt land. Är köparen däremot inte momsregistrerad ska du ta ut svensk moms.

Relaterade inlägg: