Hur mycket kostar det att ta ut pengar i Spanien?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att ta ut pengar i Spanien?

Hur mycket kostar det att ta ut pengar i Spanien?

Om du har bankkonto och kort i Spanien Använd i första hand din spanska banks bankomater. Det är avgiftsfritt. Din spanska bank ingår i ett nätverk av banker. Du kan använda de bankernas bankomater avgiftsfritt.

Hur mycket kan man ta ut i bankomat Spanien?

5. Hur mycket kan man ta ut i bankomat utomlands?
Bank/UtgivareMaxbelopp för uttag
Swedbank15,000/vecka⁸
Handelsbanken15,000/0,5 vecka⁴
Nordea15,000/vecka⁷
Wise3,000 GBP/månad

Vilken valuta används i Spanien före euron?

Peseta (Pts – peseta) var den valuta som användes i Spanien fram till införandet av euron 2002. Valutakoden var ESP. Valutaenheten 1 peseta (pluralform pesetas) indelades i 100 centimos. Valutan infördes 1886 och ersatte den tidigare spanska escudon som varit landets valuta i olika former sedan 1566.

Vad kostar det att ta ut pengar utomlands Swedbank?

Kontantuttag i automat i Sverige och kontantuttag av euro i EU-land kostar 0 kr. Kontantuttag i automat i övriga fall kostar 35 kr per uttag. Kontantuttag på bank- och växlingskontor (där uttag med kort är möjligt) kostar 35 kronor. Valutaväxlingspåslag vid köp/uttag i utländsk valuta 1,65%.

Varför kan jag inte ta ut pengar utomlands?

Det finns stora risker i form av avgifter, räntor och valutapåslag. Risken är särskilt hög om du genomför ditt kontantuttag med ett kreditkort. Här kan du läsa mer om vilka avgifter som kan förekomma när du tar ut pengar med kort utomlands samt tips på hur du undviker dem.

Hur mycket euro kan man ta ut i bankomat?

Nordeas maxbelopp för uttag i Sverige är; 5000 SEK per gång och högst 20 000 SEK per vecka. Är du kund hos Handelsbanken så kan du högst ta ut 5000 SEK per gång och högst 15 000 SEK på fyra dagar i en uttagsautomat. Detta gäller även Bankomat då du är kund hos Handelsbanken.

Relaterade inlägg: