Hur ser en Delprotes ut?

Innehållsförteckning

Hur ser en Delprotes ut?

Hur ser en Delprotes ut?

Saknar du ett par tänder används ofta en delprotes. En delprotes är avtagbar stålbygel med tänder. Delproteser kan utöver att ersätta förlorade tänder också förhindra att dina existerande friska tänder flyttar sig och därmed ändrar sin placering. Se bild 1 och 2 (unitor).

Vad är en Helprotes?

Två sorters avtagbara proteser Delprotes, vanligast och fästs i kvarvarande tänder med mekaniska fästen. Helprotes, för dig som förlorat alla tänderna i en käke eller om återstående tänder inte håller att fästa i en delprotes. Protesen sitter kvar med hjälp av suget mellan protesen och gommen.

Hur ser löständer ut?

En helprotes är det som det flesta förknippar med de avtagbara alternativen och det som många kallar för löständer. Dessa fästs som en sugkopp i överkäken och gommen. Om protesen är i underkäken vilar den istället på den tandlösa käken.

Vad menas med Rebasering?

Rebase betyder att allt basmaterial byts ut, det är bara tänderna som inte byts. På svenska används vanligen synonymt basning eller rebasering i betydelsen att slemhinneytan ersätts. En protes vilar på slemhinnorna, som ligger ovanpå det underliggande benet (kristorna).

Relaterade inlägg: