Vad innebär det att Källhänvisa?

Innehållsförteckning

Vad innebär det att Källhänvisa?

Vad innebär det att Källhänvisa?

Källhänvisning är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I denna variant av Harvardstilen består källhänvisningen av författarens efternamn följt av utgivningsår och sidnummer. Observera att det finns andra varianter där sidnummer inte anges.

Hur skriver man källförteckning och källkritik?

Källkritik

  1. Verkar innehållet vettigt? Stämmer fakta? ...
  2. Vem har skrivit texten, publicerat sidan på internet? Är det någon som kan sin sak?
  3. I vilket syfte är texten skriven? Är det för att informera, sälja eller framföra åsikter?
  4. När är sidan uppdaterad, boken publicerad? Har sidan blivit uppdaterad på länge?

Vad är Referatmarkering eller Referatmarkör?

Använd egna formuleringar. Använd referatmarkeringar för att visa att det är en sammanfattning av någon annans text. Glöm inte att ange källan i inledningen och att kontrollera att alla uppgifter om källan finns med. Kontrollera att referatet inte är för långt, till exempel genom att räkna orden.

Vad krävs för källförteckning i en bok?

  • Därför krävs det en fullständig källförteckning i slutet av ditt arbete där du listar alla källor i bokstavsordning. Bok med en författare Författarens efternamn och förnman; utgivningsår (copyrightår); titel; Serie, volym, del, band; upplaga (om ej 1:a) ; Förlagsort (ej tryckort!) och förlag. Persson, Olof. 2001.

Vad är källförteckningen i dina referenser?

  • Källförteckningen. Källförteckningen eller referenslistan placeras längst bak i dokumentet men före eventuella bilagor. Här ska det finnas tillräcklig information om alla dina skriftliga källor för att din läsare enkelt ska kunna hitta till de dokument du har använt i ditt arbete. Var noga med att huvuduppslagen i dina referenser i ...

Hur gör man källhänvisningar i texten?

  • Källhänvisningar görs i den löpande texten och det finns två olika förfaringssätt. Det ena sättet är att ange referensen direkt i texten genom i en parentes återge författaren, utgivningsåret och eventuellt sidan (Johansson 2015:128). Detta kallas ibland för Harvardsystemet.

Vad är källhänvisningen i en författares text?

  • Består av en författares efternamn följt av årtal och sidnr. Källhänvisningen placeras direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten (1). Alternativt kan man väva in källhänvisningen i själva texten och uppge årtal och sidnr direkt efter du nämner författaren (2).

Relaterade inlägg: