Vad är ett kosttillskott?

Innehållsförteckning

Vad är ett kosttillskott?

Vad är ett kosttillskott?

Vitaminer och mineraler i koncentrerad form kallas kosttillskott. Kosttillskott är tänkta att komplettera den vanliga kosten och säljs i form av kapslar, tabletter, pulver, ampuller med vätska, droppflaskor eller liknande.

Finns i kosttillskott?

Det finns många typer av ämnen som kan ingå i ett kosttillskott:

  • Vitaminer.
  • Mineraler.
  • Proteiner (även i form av specifika aminosyror)
  • Essentiella fettsyror.
  • Fibrer.
  • Örter.
  • Växtextrakt.

Vilken typ av kosttillskott bör man vara försiktig med?

Eftersom kosttillskott kan ge oönskade effekter i samband med operation bör du även nämna om du använder kosttillskott. Generellt bör man vara försiktig med naturmedel och kosttillskott om du använder många läkemedel och/eller läkemedel mot allvarliga sjukdomar.

Vad är olika kosttillskott bra för?

Kosttillskott är ett sätt att få i sig mer näring, som t ex vitaminer och mineraler. Vissa grupper tar kosttillskott eftersom de av olika orsaker har svårt att få i sig vissa ämnen, medan andra tar dem för att försäkra sig om att få i sig all näring kroppen behöver.

Var köpa kosttillskott?

Köp kosttillskott online. Vi på Topformula har samlat ett stort utbud av kosttillskott från olika varumärken. Du kan enkelt komplettera din kost med hjälp av pulver, kapslar och tabletter som är fyllda med viktiga näringsämnen. Kom ihåg att kosttillskotten inte ska ersätta din kost utan endast komplettera den.

Vilka kosttillskott slår ut varandra?

Vissa vitaminer och mineraler kan slå ut varandra om du tar dem tillsammans medan andra förstärker varandra. Du bör till exempel inte ta vitamin A och vitamin D tillsammans eftersom de använder samma receptorer på cellen, vilket leder till att de slår ut varandras effekt.

Relaterade inlägg: