Vad räknas som en svordom?

Innehållsförteckning

Vad räknas som en svordom?

Vad räknas som en svordom?

svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger.

Vad händer om man svär?

Svordom (eller vardagligt svärord) är en typ av språkliga uttryck som många människor upplever som motbjudande eller stötande, varför de kan användas som kraftuttryck.

Vad tycker folk om svordomar?

Som en grov sammanfattning av olika enkäter kan man säga att 70 procent tycker illa om svordomar. Samtidigt som 70 procent säger sig svära ibland eller ofta. ... De tre vanligaste ämnesområdena för svordomar i världens språk är sex, religion och kroppens avfallsprodukter.

Är svordom i dom?

Från semantisk synpunkt utgör svordom en ganska god parallell till lär dom. Liksom lärdom ofta betyder 'det lärda, kunskaper el.

Vad är det fulaste ordet Man kan säga?

Könsord och svordomar brukar räknas som fula ord. Men även ord som vinterkräksjuka anses som mindre fina. Bengt G.

Varför behövs svordomar?

Svordomarna kan också skapa solidaritet, intimitet och kompisanda, till exempel i lumpen. I vissa lägen tror han att det rentav kan vara bra att svära. När man exempelvis hamrar sig på tummen så fyller svordomen en rent terapeutiskt funktion. En svordom är ett stående uttryck som inte förändrats mycket över tid.

Relaterade inlägg: