Vad är trummor gjord av?

Innehållsförteckning

Vad är trummor gjord av?

Vad är trummor gjord av?

Trummor är i de flesta fall gjorda av trä men det är inte alla träslag som är lämpliga att trumbygge.

Vad slår man på trummor med?

Trumman tillhör gruppen slagverk och är ett av världens äldsta instrument. Trumman består av en cylinderform som har ett spänt membran i ena eller båda ändarna av cylindern. Ljudet uppstår när man slår på membranet med händerna, pinnar eller klubbor varmed cylindern fungerar som resonanslåda.

Vilken instrumentgrupp tillhör trummor?

Slagverk är egentligen en instrumentgrupp som består av många olika instrument. Hit räknas främst trumset men även fler små rytmikinstrument som tamburin, maracas och congas.

Vem uppfann trummorna?

Enkla trumpedaler användes redan på 1890-talet och år 1909 började bröderna William F. and Theobald Ludwig i Chicago serieproducera en modern pedal. År 1918 visar Ludwigs katalog ett trumset med virveltrumma, bastrumma och två cymbaler.

Vad kallas trumslagare?

En trumslagare (även trummis, perkussionist, slagverkare eller batterist) är en musiker som spelar trummor. Inom konstmusiken ingår slagverkaren i orkestern. Ordet trumslagare kan även avse en person som spelar trumset i exempelvis ett rockband, där trumslagaren brukar kallas trummis.

Vad heter alla delar på en trumma?

En bastrumma spelas med högerfotens pedal. En golvpuka och två hängpukor (se puka). En virveltrumma. En hi-hat kontrolleras med vänsterfoten.

Vad heter pinnarna man spelar trummor med?

En trumpinne är en typ av pinne som man använder för att slå på olika trummor, framför allt på slagverk som inte är stämda.

Relaterade inlägg: