Vad fiskar man med spinnare?

Innehållsförteckning

Vad fiskar man med spinnare?

Vad fiskar man med spinnare?

Spinnfiske går ut på att kasta ut och veva in ett bete så att det rör sig och simmar lockande för att få en fisk att hugga. Spinnfiska kan man göra i de flesta vatten som det finns rovfiskar i. En rovfisk är en fisk som äter andra fiskar. Exempelvis spinnfiske efter gädda är bland det vanligaste fisket i Sverige.

Vad kan man meta fisk med?

Mer metetips:

  • Välj krok efter betets storlek. När du vet vilken fisk du är ute efter kan du välja bete. ...
  • Använd rätt lina: både nylonlina och flätlinor fungerar till mete. ...
  • Tips på beten för mete: mask, maggot, larver, majskorn, deg, räka, bröd, fiskbitar, småfisk och boilies (speciella smaksatta degkulor)

Hur funkar fiske?

Havsfisket bedrivs ofta från en drivande båt och i regel fiskar man rakt ner från båten genom att meta med agn. Ofta letar man med hjälp av ekolod och GPS upp grundtoppar, vrak eller andra platser där olika fiskar håller till.

Vad är bra att meta med?

Vilket bete man skall använda är också lite olika beroende på vilken fisk man skall meta efter. Bra bete är mask, maggot, majskorn, deg, räkor, bröd, larver, fiskbitar och olika sorters småfisk. Man kan också köpa boilies som är speciellt smaksatta degkulor.

Vilka fiskar äter bröd?

Bröd är ett helt fantastiskt bete att fånga olika arter med och det fungerar också mycket bra till olika metoder. Man kan fiska brödet på ytan efter arter som id, färna och karp men det går lika bra att flötmeta och bottenmeta efter arter som sutare, sarv och mört.

Vad behövs till kastspö?

Först krävs utrustning, ett kastspö bygger man inte själv av några pinnar och ett snöre. Ett kastspö består av själva spöet, en lång lina, en rulle och ett bete. Det är betets tyngd och motståndet på rullen som avgör hur långt ut du kastar, och även din teknik.

Relaterade inlägg: