Hur flätar man korgar?

Innehållsförteckning

Hur flätar man korgar?

Hur flätar man korgar?

Remsorna viks omlott över varandra och flätas in på korgens utsida. Lättast är att vika ner kanten, en remsa efter den andra, runtom korgen, då är det lättare att se om kanten skulle bli ojämn. När du har vikt klart kanten runtom korgen fortsätter du fläta in remsorna på utsidan.

Vad användes korgar till och vad används de till idag?

En korg är en flätad behållare som används för förvaring och transport. Vanligen är korgar gjorda av naturmaterial, till exempel bark, näver eller rotting. De kan användas till förvaring av bröd, frukt (fruktkorg), svampar eller vid picknick. Större, bäddade korgar kan även användas som sovplats till husdjur.

Hur flätar man papper?

När man flätar i papper är det bra att vika pappret dubbelt eller fyrdubbelt för att få tillräckligt mycket stabilitet i korgen. Klipp remsor och vik på mitten (för dubbelt papper) och vik in kanterna mot mitten igen (för fyrdubbelt papper). I korgarna som jag flätat så är remsorna mellan 1-2 cm breda.

Hur flätar man rotting?

Gör så här:

  1. Stick in rottingen från ovansidan. Bild: YLE/Strömsö ...
  2. Böj ner strået ytterom de två följande stråna och sedan innanför. ...
  3. Trixa in de två sista stråna. ...
  4. Skär av strån med morakniv. ...
  5. 9 och 10. ...
  6. Fläta med glasskål i den fuktade rottingen. ...
  7. Gör utrymme mellan stråna med en pryl. ...
  8. Trä pärlor på varje strå.

Hur flätar man en korg av pil?

Börja fläta nerifrån, stick in grenar med den tjocka änden först och fläta sedan framför vartannat stag i lampskärmen och bakom vartannat. Klipp av de slanor som är för långa för att arbeta med. 4. Pilen krymper när den torkar, så fläta så tajt det går, annars blir det glipor.

Vad kan man göra av papperskassar?

Vad gör ni med papperskassarna som kommer i retur? Alla pappkassar körs tillbaka till butik där vi återvinner dem på ett ansvarsfullt sätt. Hur gör jag om jag vill returnera papperskassar? Då tar du papperskassen du vill returerna, viker ihop den, och placerar den i en andra utfälld papperskasse.

Kan man laga rotting?

Ta bort bort all gammal rotting, lim, kanter mm. Ju bättre grundjobb, desto snyggare resultat. Försök få bort så mycket det går i springan. Fukta rotting & lister om det behövs, då kan det vara lättare att få bort.

Relaterade inlägg: