Får man ta med sig tabletter på flyget?

Innehållsförteckning

Får man ta med sig tabletter på flyget?

Får man ta med sig tabletter på flyget?

Receptbelagd och receptfri medicin och sjukvårdsartiklar i vätskeform får medföras utan begränsning dvs. du kan ta med det du behöver under resan och din bortavaro. ... Tabletter, pulver, medicin och kosttillskott i fast form omfattas inte av reglerna och behöver därmed inte presenteras separat från ditt handbagage.

Vad får man ha i bagaget på flyget?

Med vätskor avses bland annat vatten och andra drycker, krämer samt parfym. Det är tillåtet att ta med en eller flera behållare som var och en rymmer högst 100 ml vätska. Dessa behållare måste i sin tur packas i en transparent, återförslutningsbar 1-literspåse och sedan presenteras i säkerhetskontrollen.

Får man ta med sig frukt på flyget?

Du får ta med dig livsmedel och mat genom säkerhetskontrollen så länge den inte räknas som vätska. Om den räknas som vätska gäller vätskereglerna.

Får man ta med sig pincett på flyget?

Transportstyrelsen får ofta frågor om vad du får ta med ombord på flygplanet....Vassa och trubbiga föremål (knivar m.m)
FöremålIncheckat bagageHandbagage
PincetterJaJa
RakbladJaNej
Saxar, med blad över 6 cmJaNej
Sablar och SvärdJaNej

Får man ta med sig tändare på flyget?

Det är förbjudet att packa tändstickor eller cigarettändare i incheckat bagage och i handbagage. Bränsle och/eller refiller till tändare är inte tillåtna. Tändstickan "strike anywhere" är förbjudet att transportera i handbagage, incheckat bagage och att bära med sig.

Får man ta med sig mascara på flyget?

*Vätskor under 100ml får medtas i handbagage om de läggs i en genomskinlig plastpåse som rymmer max 1 liter....Vätskor på flyget.
FöremålHandbagage*Incheckat
KrämerNejJa
LäppglansNejJa
Läppstift & ceratJaJa
MascaraJaJa

Får man ta med sig blommor på flyget?

Jag ska flyga inrikes och då vill jag veta om jag kan ta med mig levande växter i mitt handbagage. Hej Kerstin. Ja det är OK inrikes.

Får man ta med sig pulver på flyget?

proteinpulver kan du ta med så mycket du vill. I incheckat bagage är det bara viktregler som sätter gränsen. I Handbagage gäller följande: proteinpulver kan du ta med så mycket du vill.

Hur mycket kräm får man ta med sig på flyget?

Vätskor som du vill ta med dig i handbagaget (t. ex. drycker, tandkräm, hud- och hårvårdsprodukter och aerosoler) ska förvaras i en genomskinlig plastpåse på högst en liter. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 ml – större förpackningar måste läggas i det incheckade bagaget.

Relaterade inlägg: