Vilka kan vara med i Unionen?

Innehållsförteckning

Vilka kan vara med i Unionen?

Vilka kan vara med i Unionen?

Unionen är fackförbundet för alla tjänstemän i det privata arbetslivet. Många av oss är till exempel projektledare, ingenjörer, administratörer, ekonomer, kommunikatörer, IT-konsulter eller säljare. Chefer, egenföretagare och studenter kan också vara med i Unionen.

Vad kostar det att vara med i Unionen?

235 kronor i månaden för dig som är yrkesverksam Ordinarie medlemsavgift i Unionen är 235 kr/mån, för dig som yrkesverksam . Är din inkomst under 25 000 kr/mån blir medlemsavgiften lägre. Om det finns en klubb på din arbetsplats kan en obligatorisk klubbavgift tillkomma.

Varför ska man gå med i Unionen?

Det är ditt medlemskap i a-kassan som gör att du får arbetslöshetsersättning om du förlorar ditt jobb. När du också är med i fackförbundet Unionen toppar du upp med en bra inkomstförsäkring, som gör att du även kan få ersättning för lönedelar som ligger högre än de som täcks av a-kassan.

Hur länge ska man vara med i facket för att få hjälp?

Du ska varit medlem i en a-kassa under 12 månader i följd, samt att du måste ha jobbat halvtid eller mer de senaste sex månaderna. Du ska vara arbetslös, ha anmält dig hos Arbetsförmedlingen samt aktivt söka nya jobb. Det finns även det som heter grundersättning. Den är på upp till 8000 kronor i månaden före skatt.

Vilken centralorganisation tillhör Unionen?

Unionen | TCO. Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden. Unionens medlemmar finns på alla befattningsnivåer i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag. Unionen bildades 1 januari 2008 av de tidigare förbunden HTF och Sif.

Vad kostar det att vara med i a kassa?

Det kostar 130 kronor per månad att ha en arbetslöshetsförsäkring. Smartast är att betala avgiften med autogiro eller e-faktura – både för dig och miljön. Avgiften betalas i efterskott och det är samma inbetalningsuppgifter varje månad.

Hur fungerar facket?

En fackförening eller ett fackförbund är en organisation där anställda inom ett visst yrke eller en viss arbetsplats går ihop för att arbeta för sin situation och sina rättigheter på arbetet. Fackföreningen kan ge stöd i frågor om arbetsvillkor och hjälpa till vid tvister med arbetsgivaren.

Vilka frågor driver Unionen?

Som Sveriges största fackförbund i det privata arbetslivet har vi en styrkeposition utöver det vanliga. Den använder vi till att driva frågor om till exempel tjänstemännens löner och villkor, rätten till kompetensutveckling och balans mellan arbete och fritid. En styrka för Unionen är att vi är partipolitiskt obundna.

Relaterade inlägg: