Vad får man inte spola ner i toaletten?

Innehållsförteckning

Vad får man inte spola ner i toaletten?

Vad får man inte spola ner i toaletten?

Vi måste hjälpas åt att komma ihåg att bara saker som kommer ifrån kroppen och toapapper får spolas ner i toaletten. Öronpetare ska slängas i papperskorgen. Tomma tandkrämstuber kan återvinnas så att de kan bli nya tandkrämstuber. ... Cigarettfimpar och snus ska man inte slänga på gatan och inte spola ner i toaletten.

Kan man spola ner matrester i toaletten?

Toaletten – det enda som ska spolas ner i toaletten är kroppsvätskor och toalettpapper, ingenting annat! ... Tops, våtservetter, hår, tamponger, kondomer, tandtrådstrassel, godispapper, tuggummi, cigaretter och snus ska slängas i papperskorg, aldrig i toaletten. Vasken – spola inte ner matrester eller fett i vasken.

Kan man spola ner fimpar i toaletten?

Spola aldrig ner snus eller fimpar i toaletten. De innehåller giftigt kadmium som sedan hamnar i våra vattendrag, och i det vatten som vi alla är beroende av. Släng fimparna och snuset i tunnan för restavfall (brännbart) – men se naturligtvis till att fimparna slocknat ordentligt först!

Kan man spola ner våtservetter i toaletten?

I motsats till toalettpapper så löser inte våtservetter upp sig i avloppsvatten. ... Vi vill uppmana alla att bara spola ner kiss, bajs och toalettpapper i toaletten och att alltid slänga våtservetter och annat skräp i en papperskorg, säger Linda Åmand, produktionschef på Käppalaförbundet.

Kan man spola ner Bomullspads i toaletten?

Bomullspads, tops och annat kan skapa stopp i ledningar och pumpstationer. Vilket i sin tur kan leda till att orenat vatten släpps ut i både hav och natur, säger Christina Holmberg, marknadschef på GROHE Sverige.

Kan man spola ner mat i toaletten?

Matrester och fetter ska inte heller spolas ner i toaletten. De hör hemma i bioavfallskärlet. Medicinrester ska föras antingen till avfallsstationen eller apoteket. Farligt avfall, så som mediciner och oljor, ska föras till avfallsstationen.

Vad händer om man spolar ner mat i toaletten?

Matrester och fetter ska inte heller spolas ner i toaletten. De hör hemma i bioavfallskärlet. Medicinrester ska föras antingen till avfallsstationen eller apoteket. Farligt avfall, så som mediciner och oljor, ska föras till avfallsstationen.

Kan man slänga bindor i toaletten?

Bomullstussar, tamponger, våtservetter, tops, bindor, snus och annat skräp ska till papperskorgen. Överbliven medicin lämnas till apoteken. Häll överbliven matolja i en flaska eller dunk och lämna till miljöstationen. Matolja och stekfett torkas upp med papper och slängs i brännbara sopor.

Kan man slänga Bomullspads i toaletten?

Enligt Svenskt Vatten är det endast toalettpapper och avföring som får spolas ner i toaletten. ... Var tionde svensk slänger dessutom matrester, bomullspads och servetter i toaletten. Att spola ner toalettpapper i toalettstolen är en lyx vi i Sverige tar för givet.

Kan man spola ner tops?

Spola bara ner kiss, bajs och toapapper i toan. Tops, tandtråd, kattsand, bindor, tamponger, kondomer, strumpbyxor och annat skräp ska slängas bland de vanliga soporna. Skräpet orsakar bland annat dyra, besvärliga stopp i pumpstationer och ledningar.

Relaterade inlägg: