Får man dra av flyttfirma?

Innehållsförteckning

Får man dra av flyttfirma?

Får man dra av flyttfirma?

Rutavdraget för flyttjänster – här är allt du behöver veta. Att flytta med hjälp av en professionell flyttfirma behöver inte vara en dyr affär – tvärtom. Sedan 2016 har nämligen personer som anlitar en flyttfirma haft möjlighet att skatteavdrag för 50 procent av arbetskostnaden för flyttjänster.

Vad får man dra av vid försäljning av bostadsrätt?

Som avdragsgilla försäljningsutgifter räknas utgifter som du har haft i samband med försäljningen, exempelvis:

  • mäklararvode och annan försäljningsprovision.
  • advokatkostnader.
  • utgifter för värdering och besiktning.
  • utgifter för försäkring mot dolda fel och energideklaration.

Får man dra av flyttkostnader i deklarationen?

Avdraget gäller flytt av bohag, packning och uppackning men till exempel inte kostnaden för flyttbil eller drivmedel. Arbetskostnaden måste därför särredovisas på flyttfirmans faktura. – Det kan uppstå situationer där man inte är insatt och tror sig göra ett större avdrag än vad som är möjligt.

Kan man dra av flyttstädning på deklarationen?

Som vi konstaterade ovan är flyttstädning inte avdragsgillt och du får inte dra av tjänsten på din deklaration. Även om flyttstädning som tjänst inte är avdragsgill i din deklaration så kommer det ofta att synas att du använt tjänsten där ändå.

Vad får man dra av när man säljer hus?

Du får göra avdrag för hela utgiften om du har bygg nytt, byggt till eller byggt om och ändrat planlösningen i bostaden. Du får också göra avdrag med hela beloppet för inköp av utrustning som inte har funnits i bostaden tidigare. Du kan ha gjort åtgärden när som helst under tiden som du ägde bostaden.

Får man dra av lagfart vid försäljning?

Pantbrev och lagfart är avdragsgilla För dig som ska sälja din bostad kan det vara bra att veta att kostnaden både för lagfart och för pantbrev är avdragsgilla i din deklaration. Det betyder att du därmed kan minska hur mycket vinstskatt du eventuellt ska betala.

Får man dra av flyttstädning vid försäljning?

Tyvärr är flyttstädning inte avdragsgillt vid husförsäljning. Det finns vissa undantag där flytthjälp kan vara avdragsgillt men det handlar om specifika fall. Exempel på detta är att du ska ha blivit uppsagd från din nuvarande tjänst och att det enda sättet att behålla jobbet är att flytta till en annan ort.

Relaterade inlägg: