Har Vättern utsikt?

Innehållsförteckning

Har Vättern utsikt?

Har Vättern utsikt?

Vista kulle Har du vandrarkängorna på och energi i benen kan du vandra upp för berget för att ta dig till toppen. Vandringen är bara någon kilometer lång, men relativt brant. Väl uppe på toppen kan du njuta av en vacker utsikt över både Vättern i väst och Kaxholmen och Landsjön i öst.

Hur många mil är det runt Vättern?

135 kilometer lång och 31 kilometer bred knyter Vättern an till de fyra landskapen Östergötland, Västergötland, Närke och Småland. Vill du ta dig runt hela sjön är det cirka 300 kilometer runt Vättern och du passerar åtta olika kommuner på vägen.

Vad heter den staden som ligger vid Vätterns sydspets?

Karlsborg ligger på västra sidan av Vättern känd för sin fästning som är mer än väl värd ett besök.

Vad ska man se runt Vättern?

Vättern runt

  • Utsikt över Vättern.
  • Polkagrisar i söta Gränna.
  • Rökstenen, världens längsta runinskrift.
  • Vadstena kloster.
  • Mottala, slusstrappan i Borenshult.
  • Mysiga Medevi Brunn.
  • Askersund och Vätterns norra spets.
  • Klippblock och trollskog i Tivedens nationalpark.

Hur lång tid tar det att köra runt Vättern?

De snabbaste cyklisterna i Vätternrundan genomför loppet på mellan 7–9 timmar. Som ett led i Vätternrundans säkerhetsarbete har man lyft ut några av de cyklister som kör fortast för att starta senare. Detta för att minska antalet omkörningar av andra cyklister som är ett av de största riskmomenten under loppet.

Hur långt är det runt Vättern med bil?

Att vara ute och nöjesköra med bil är inget man kan unna sig med gott samvete om man kör fossilare. Men för en gasbil är det förstås inga konstigheter. De flesta av dagens moderna gasbilar har nämligen en räckvidd på 50 mil, vilket gott och väl räcker till att upptäcka pärlorna längs med Vättern.

Vilken stad ligger vid Vänern?

Sjön ligger mitt emellan tre stycken olika landskap. Om man räknar upp dem medurs så är det Dalsland, Värmland samt Västergötland. Längsmed Vänerns strand så kan man finna Åmål, Säffle Kristinehamn, Karlstad, Lidköping, Mariestad och Vänersborg.

Relaterade inlägg: