Hur mycket kan man få i bidrag i Sverige?

Innehållsförteckning

Hur mycket kan man få i bidrag i Sverige?

Hur mycket kan man få i bidrag i Sverige?

Barnbidraget är 1250 kronor i månaden och betalas ut den 20:e varje månad. Har du flera barn får du flerbarnstillägg. Läs mer om barnbidrag på Försäkringskassans hemsida.

Varför får man dagersättning?

Barn som ansöker om asyl har vid behov rätt till ekonomiskt bistånd i form av dagersättning och särskilt bidrag. För barn under 16 år är det alltid du som god man som ansöker om dagersättning och eventuellt särskilt bidrag för barnets räkning.

Hur mycket bidrag invandrare?

Nyanlända som fått uppehållstillstånd De som har en etableringsplan kan få etableringsersättning, som betalas ut av Försäkringskassan. Hur mycket man får i ersättning beror på omfattningen av etableringsplanen. Heltid: 308 kronor per dag. 75 procent:231 kr/dag.

Hur mycket kan man få i Etableringsersättning?

Du får 231 kronor per dag under kartläggningsperioden och 308 kronor per dag när du deltar i etableringsprogrammet. Du kan också ha rätt till olika tillägg: Om du har barn kan du ha rätt till etableringstillägg. Om du bor ensam kan du ha rätt till bostadsersättning.

Vad får man från försäkringskassan?

Du får knappt 80 procent av din lön, men högst 810 kronor per dag. Om du är sjukskriven längre än ett år kan du ansöka om sjukpenning på fortsättningsnivå. Din sjukpenning sänks då till 75 procent av din lön. Men har du en allvarlig sjukdom kan du ansöka om att behålla samma nivå som tidigare.

Relaterade inlägg: