Vad gäller vid import från Kina?

Innehållsförteckning

Vad gäller vid import från Kina?

Vad gäller vid import från Kina?

För att få importera varor från Kina behöver du och ditt företag registreras som importör, vilket innebär att du erhåller ett Eori-nummer. Du ansöker om Eori-nummer på Tullverkets hemsida, vilket är kostnadsfritt. Olika tillstånd behövs beroende på vilken typ av vara som du importerar från Kina.

Hur mycket betalar man i tull från Kina?

Postnord tar sedan 2018 ut en importtullsdeklarationsavgift, ”Kina-avgiften”, på alla varor från länder utanför EU. Denna avgift är 75 kronor för varor med ett värde under 1 600 kronor och 125 kronor om de är över 1 600 kronor.

Vad måste man betala tull för?

Tullavgifter finns för att priset på olika varor inte ska skilja sig för mycket mellan olika länder och för att EU i vissa fall vill uppmuntra till köp av varor från europeiska företag. Hur mycket du behöver betala i tullavgift beror därför på vilken typ av vara det är, vad den kostar och vilket land den skickas ifrån.

Hur beställer man från Kina?

Börja med ladda ner beställningsformuläret /excelfil. xlsx och maila sedan oss bara. Hur lång tid brukar det ta innan jag kan få i mina varor? Oavsett vilken leveransmetod du väljer, är det mycket ovanligt att leveransen tar mer än 30 dagar efter vi har skickat paketet från Kina.

Vad kostar transport från Kina?

Sjöfraktpriset från Kina till Sverige ökar från 2 000 till 10 000 dollar per container. Priset på frakt till sjöss har ökat dramatiskt i spåren av pandemin. De senaste veckorna har priset på att frakta en container från Kina till Sverige ökat från 2 000 dollar till 10 000 dollar.

Vad innebär importera?

Med import menas i den här informationen att någon tar in en produkt från ett land utanför EU och släpper ut den på inre marknaden, eller i vissa fall använder den för eget bruk. Regler för importörer finns både vad gäller förtullning av varor, och vad gäller för att få släppa ut produkter på marknaden.

Är det Tull från Kina?

Tull ska i princip betalas på alla försändelser som är värda mer än 1500 kronor. Hur stor tullavgiften blir beror på vad det är för slags vara, vad den kostar och från vilket land den kommer. Vissa varor har ingen tullavgift alls medan andra kan ha upp till 20 procent i tullavgift.

Hur mycket kostar tull från Kina till Sverige?

För varor som kommer från Kina (och andra länder utanför EU) med ett värde under 1 500 kronor blir administrationsavgiften 75 kronor, utöver den moms som också ska betalas för varan. Vid ett värde över 1 500 kronor blir administrationsavgiften 125 kronor.

Relaterade inlägg: