Vad innebär att vara muslim?

Innehållsförteckning

Vad innebär att vara muslim?

Vad innebär att vara muslim?

Dagligt liv. Islam har fem grundpelare, alltså handlingar som är en religiös plikt: trosbekännelsen, tidebönen, fastan, allmosan och vallfärden. Trosbekännelsen, shahada, består av orden ”Ingen gud utom Gud, Muhammed är Guds sändebud”. Shiamuslimer lägger till ”och Ali är Guds ombud”.

Kan man bli muslim?

Den som ska övergå till islam ska säga följande ord i närvaro av minst två muslimska vittnen: “Det finns ingen gud utom Gud och Muhammed är hans profet“. Trosbekännelsen innebär en förpliktelse att lyda Gud och att följa profeten.

Får man röka om man är muslim?

Praktiserande muslimer ska avstå både från alkohol och tobak, men det finns en högre tolerans för tobaksbruk och kunskapen om hur farligt det är att röka är inte så spridd, särskilt inte bland de äldre, enligt Mahmoud Khalfi.

Hur ser man på Gud inom islam?

Islams syn på gud I islamsk teologi är Gud den allsmäktiga och allvetande skaparen, upprätthållaren, förordnaren, och domaren av universum. Islam lägger en stor betoning på konceptet av Gud som strikt singular (tawhid). Gud är unik (wahid) och i sig allbarmhärtig och allsmäktig (ahad).

Får man snusa som muslim?

Utöver att inte äta eller dricka skall rätt-trogna muslimer heller inte röka, snusa, skvallra eller tala ont om andra. ... - Rökning är förbjudet hela tiden, men tyvärr finns det många muslimer som röker.

Får man röka när man fastar?

Hur fastar man Under ramadan är alla vuxna, friska muslimer skyldiga att, från gryning till skymning, avhålla sig från mat, dryck, rökning och sexuella relationer. Detta innebär att man inte heller kan ta perorala mediciner dagtid.

Relaterade inlägg: