Vad får man inte skicka till Australien?

Innehållsförteckning

Vad får man inte skicka till Australien?

Vad får man inte skicka till Australien?

Rent generellt så kan du inte skicka mejeriprodukter, frukt kött eller något hemlagat. Honung är tabu. Knäckebröd och godis i påse samt kalles kaviar går bra. Kan vara så att inlagd sill också fungerar.

Vad får man inte skicka till USA?

Försändelser för personligt bruk vars värde inte överstiger 200 USD kan frisläppas utan tullplikt....

  • Gåvor till ett värde av 100 USD per person får föras in genom den amerikanska tullen utan avgifter eller skatter.
  • Deklaration av gåva: Försändelsen skall vara tydligt märkt på utsidan för att visa att det är en gåva.

Vad får man inte skicka till Norge?

Tullregler till Norge och kostnader Det finns restriktioner för vad du kan skicka – läkemedel och livsmedel är till exempel inte tillåtet – och du måste förtulla dina varor med rätt exportdokument. Norska tullen, Tolletaten, kan svara exakt på vad som får föras in över gränsen.

Hur skickar man paket till Australien?

Boka frakt på nätet Det är lätt att boka frakt online via PostNord Skicka Direkt. Du skapar snabbt ett konto på Portal Business åt företaget. Gå till Skicka Direkt Business och ange typ av paket. Välj mottagarens adress i Australien och skriv ut fraktsedeln.

Vad får man inte skicka till Nya Zeeland?

Nya Zeeland godkänner import av kalkonkött från länder godkända av Ministry of Agriculture and Forestry (MAF). När ett exportland har godkänts måste det företag som vill exportera kalkonkött till Nya Zeeland skicka in en beskrivning av produktionen till MAF. Därefter kan ett exporttillstånd utfärdas.

Kan man skicka vin med posten?

Tobak och alkohol får skickas i paket som gåva mellan två privatpersoner. ... Det får bara vara enstaka* paket för att räknas som gåva, och därmed vara avgiftsfria.

Kan man skicka surströmming?

ex. surströmming, gälla och många länder har importrestriktioner. Se vad som gäller för respektive land. Det är avsändaren som ansvarar för att innehållet i en försändelse är tillåtet att skicka.

Får man skicka parfym till USA?

Undantag: Alkoholhaltiga drycker, parfym som innehåller alkohol och cigarrer/cigaretter innefattas ej av gåvoreglerna. Det ska fyllas i tulldokument för försändelser med parfym eller cigarrer/cigaretter.

Får man skicka läsk till USA?

Det är förbjudet att skicka nedanstående varor, inklusive farligt gods, till alla länder som Paket.se leverar till. ... Exempel på dessa särskilda regler kan vara att: USA tillåter inte import av livsmedel samt alkohol.

Relaterade inlägg: