Är det tillåtet att grilla på balkongen?

Innehållsförteckning

Är det tillåtet att grilla på balkongen?

Är det tillåtet att grilla på balkongen?

Grillning på balkongen kan medföra både brandfara och grannar som klagar på röklukt men det finns inte något lagförbud mot att grilla på balkongen. Hyresvärden eller styrelsen har dock rätt att sätta upp egna regler för vad som gäller i fastigheten. ... Det går till exempel att begränsa grillning på balkongen till elgrill.

Får man ha parasoll på balkongen?

På uteplatsen/balkongen får du såklart ha utemöbler, krukor och annat som hör utelivet till förutom parasoller, markiser eller parabolantenner. Detta för att de kan bli en fara vid blåst och orsaka både personskada och skada på egendom.

Varför får man inte ha gasolgrill på balkongen?

En förening kan till exempel förbjuda grillning på balkonger/takterrasser med kol- eller gasolgrill med hänvisning till brandfara och störande os men tillåta grillning med elgrill på balkonger. Att grilla på eller direkt under en inglasad balkong kan dock vara direkt livsfarligt.

Får man skaka mattor på balkongen?

Du får inte skaka mattor, sängkläder eller andra föremål från balkongen. Använd sunt förnuft och tänk på dina grannar.

Får man ha barnpool på balkongen?

En vanlig och återkommande fråga varje sommar är om det är tillåtet att sätta upp en studsmatta eller pool som hyresgäst. – Du får inte ställa upp en studsmatta eller en pool på fastighetsägarens mark utan tillstånd. Har du en egen uteplats som du själv sköter kan du däremot sätta upp en pool eller studsmatta där.

Får man grilla på altan?

Att grilla på balkongen är inte förbjudet enligt lag, men däremot kan din fastighetsägare eller bostadsrättsförening ha ett eget förbud mot det.

Får man grilla på terrassen?

Det finns inget generellt förbud. Det finns inget i lagen som förbjuder grillning på balkongen. Och du får i regel förvara grill på balkong. Men många hyresvärdar har förbud i sina ordningsregler.

Vad får man ha på en balkong?

Vad får man göra på sin balkong? En bostadsrättshavare får naturligtvis pynta och dekorera sin balkong. Däremot får man inte göra åverkan på fasaden, eller i balkongkonstruktionen. Det betyder att man får lov att lägga ut mattor och sätta upp insynsskydd, men inte borra fast markiser (utan att fråga föreningen).

Får man borra i fasad?

INGA HÅL FÅR BORRAS I FASADEN d.v.s i husets ytterväggar. Det finns undantag från denna regel men då ska ovillkorligen styrelsen tillstånd inhämtas. Således återstår balkongernas fundament och överliggande balkongs undersida. Dessa ytor får man borra i för att sätta upp belysning, flaggor, markiser etc.

Relaterade inlägg: