Vad ska man äta innan man tatuerar sig?

Innehållsförteckning

Vad ska man äta innan man tatuerar sig?

Vad ska man äta innan man tatuerar sig?

Sömn och bra kost är viktigt så att du som klient är pigg och glad när du kommer för att göra din tatuering. Ta gärna på dig bekväma och oömma kläder, vi brukar även rekommendera att ta med sig något att äta, tex frukt, godis och läsk, för att kunna fylla på med snabb energi vid behov.

Varför ska man smörja in tatueringar?

Fuktighetskräm kommer alltid att få din tatuering att se finare ut då färgen ligger mellan andra och tredje hudlagret. Det vill säga att huden ligger som ett filter ovanpå. Huden är oftast torrast på benen och under vintertid.

Vad ska man ha med sig när man tatuerar sig?

Se gärna till att ta med lite druvsocker, en chokladbit eller dricka så att du har något de gånger blodsockret blir lite lågt. En annan sak är dina kläder. Se till att du inte har på dig dina favorit kläder utan istället har rena och oömma kläder.

Hur ont att tatuera sig?

Smärtan får du utav mängden nålar som penetrerar ditt skinn väldigt snabbt. Den här känslan, känns däremot inte som den känslan man får när man tar sprutor, den känns mer som en konstant vibration. ... Smärtan varierar också kraftigt beroende på var på kroppen du lägger tatueringen.

Vad ska man smörja in tatueringen med?

​Låt plasten sitta kvar i några timmar och skölj sedan din tatuering med ljummet vatten och med fördel en oparfymerad tvål. Smörj sedan in tatueringen med en antiseptisk salva som exempelvis Hustle Butter som vi har tillgänglig i studion. Det går även bra att använda Bepanthen som du enkelt köper på apoteket.

När ska man börja smörja tatuering?

Fortsätt att smörja tatueringen efter varje gång du tvättat den, i cirka 3 – 5 dagar, eller tills tatueringen börjar flaga. Då kan du övergå till att använda en vanlig lotion, men undvik krämer som innehåller parfymer, färgämnen eller glitter. Att tatueringen flagar är en normal del av läkningsprocessen.

Relaterade inlägg: