Varför blir det handelsstopp på aktier?

Innehållsförteckning

Varför blir det handelsstopp på aktier?

Varför blir det handelsstopp på aktier?

Inom värdepappershandel innebär ett handelsstopp ett tillfälligt avbrott i handeln med aktier i ett visst bolag. Ett handelsstopp kan tillkomma på begäran av bolagets ledning eller av börsstyrelsen. Vanligen beror ett handelsstopp på att förändringar i bolagets ägande eller en fusion eller liknande är nära förestående.

Vad är en Enpetare aktie?

Genom att vid ett eller flera, återkommande tillfällen göra köp i aktien (enpetare) kan priset vilseleda andra aktörer och ge intrycket av en högre värdering av aktien. Resultatet blir att aktiekursen successivt stiger. Vanligtvis är syftet med dessa transaktioner att öka värdet på sin befintliga position i aktien.

Får man tipsa om aktier?

En person som har insiderinformation och samtidigt köper eller säljer värdepapper gör sig skyldig till insiderhandel, vilket är olagligt. ... Att rekommendera någon annan att handla på ett visst sätt är inte heller tillåtet om rekommendationen bygger på insiderinformation.

Hur vet man om en aktie är handelsstoppad?

Ett handelsstopp i en aktie betyder att handeln tillfälligt stängs av. Du kan alltså varken sälja eller köpa aktien under denna period. Stoppet kan pågå från några minuter upp till i ovanliga fall flera dagar.

Relaterade inlägg: