Varför åker man till Nya Zeeland?

Innehållsförteckning

Varför åker man till Nya Zeeland?

Varför åker man till Nya Zeeland?

Nya Zeeland bjuder på en uppsjö av fantastiska natur- och äventyrsupplevelser. I Nya Zeeland, i den avlägsna Antarktiska oceanen, kan du ge dig ut på vandring i både regnskog och glaciärområden, uppleva gejsrar och vulkaner, paddla kajak samt hoppa bungyjump och åka forsränning.

Hur länge får man vara i Nya Zeeland?

Innehavare av ett turist eTA får stanna maximalt 90 dagar i landet. Alla som reser med flyg från de 60 länder som sedan tidigare kunde resa in i landet utan visum, samt resande som anländer med båt, måste i framtiden inneha ett tursit eTA innan de reser till Nya Zeeland.

Vad kan man göra på Nya Zeeland?

Vad ska man göraNya Zeeland – det reder vi ut här.

  1. Vinprovning i Waiheke. Utanför Auckland ligger ön Waiheke Island. ...
  2. Möt maorikulturen i Rotarua. ...
  3. Vandring i Taupo. ...
  4. Åk färja mellan Nord och Sydön. ...
  5. Galet vackert i Lake Tekapo. ...
  6. Mount Cook. ...
  7. BH:ar – sevärdheter längs vägen! ...
  8. Lake Oahu.

Hur mycket kostar det att åka till Nya Zeeland?

Det icke diplomatiska svaret är att man bör räkna på mellan 4.000-6.500 kr/vecka. Då är boende, mat och aktiviteter/sevärdheter inräknat. Men planerar du att göra många extremaktiviteter som fallskärmshoppning, bungyjump och liknande, så kommer denna kostnad att gå upp med några tusenlappar.

Får man resa in i Nya Zeeland?

För inresa till landet behövs ett pass med en giltighetstid av minst tre månader efter den dag du har för avsikt att lämna Nya Zeeland. Dock kräver flera länder på vägen till och från Nya Zeeland en längre giltighetstid på pass, oftast minst sex månader. ... Svenska provisoriska pass godtas för inresa i Nya Zeeland.

Vad är det för klimat i Nya Zeeland?

Klimat. Nya Zeelands klimat är för det mesta kalltemperaterat till varmtemperaterat. Genomsnittstemperaturen varierar från 8° C på Sydön till 16° på Nordön. Januari och februari är de varmaste månaderna, juli den kallaste.

Hur lång tid tar det att åka till Nya Zeeland?

Alla flygbolag erbjuder mat och dryck under flygresan, underhållningsprogram med filmer, spel och musik finns på alla flyg. Hela resan tar minimum 22 timmar, oftast upp mot 24 timmar eller mer. Ett stopp på vägen i en eller fler dagar gör er resa bekvämare då du har lättare att slippa sömnbrist och jetlag.

Vad ska man se på Nya Zeeland?

Det kan vara en god idé att börja resan i Auckland på Nordön och avsluta på Sydön i Christchurch, eller tvärtom, för att slippa resa tillbaka samma väg. På Nya Zeeland kör man på vänster sida. Färjan mellan de två öarna tar ungefär 3 timmar och går mellan Wellington och Picton.

Vad kostar en flygbiljett till Nya Zeeland?

Även om du inte hittar ett lika billigt flyg som detta, kom ihåg att allt under 12 594 kr ses som ett bra pris för flyg till Nya Zeeland. 13 176 kr är genomsnittskostnaden för att flyga till Nya Zeeland, medan 30 566 kr är den dyraste.

Relaterade inlägg: