Vad är det som leder till våld i nära relationer?

Innehållsförteckning

Vad är det som leder till våld i nära relationer?

Vad är det som leder till våld i nära relationer?

FÖRÖVARE. Kontroll och maktbehov är en viktig drivkraft bakom utövandet av våld i nära relationer. Genom fysiskt, psykiskt, sexuellt och materiellt våld kontrolleras offrets beteende och handlingsfrihet.

Kan en man sluta slå?

På flera håll i Sverige finns mottagningar med behandlingsprogram för att få män med våldsbeteende att sluta slå. Fortfarande saknas dock tillräcklig dokumentering och utvärdering av dessa behandlingar.

Hur slutar man vara våldsam?

Din handling kan vara brottslig och du utsätter fler än de akut inblandade för stort lidande. Det är också viktigt att känna till att du kan få hjälp att komma ur ditt beteende. Genom att gå i samtal hos någon som förstår och har kunskap om frågorna visar du att du tar ansvar och en förändring är möjlig.

Kan en man sluta misshandla?

Att bara vilja sluta vara våldsam räcker sällan för att våldet skall upphöra och av straff blir man inte nödvändigtvis mindre våldsam. Förutsättningen för att förändra ett våldsamt beteende är i allmänhet att den våldsamme själv söker hjälp och kan motiveras till att lära sig det han behöver för att undvika våld.

Relaterade inlägg: