Vad får jag ha med mig i handbagaget?

Innehållsförteckning

Vad får jag ha med mig i handbagaget?

Vad får jag ha med mig i handbagaget?

Med vätskor avses bland annat vatten och andra drycker, krämer samt parfym. Det är tillåtet att ta med en eller flera behållare som var och en rymmer högst 100 ml vätska. Dessa behållare måste i sin tur packas i en transparent, återförslutningsbar 1-literspåse och sedan presenteras i säkerhetskontrollen.

Får man ta med sig parfym i handbagaget?

Handbagage och incheckat bagage Vätskor som du vill ta med dig i handbagaget (t. ex. drycker, tandkräm, hud- och hårvårdsprodukter och aerosoler) ska förvaras i en genomskinlig plastpåse på högst en liter. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 ml – större förpackningar måste läggas i det incheckade bagaget.

Får man ta med sig godis på flyget?

Det som inte räknas som vätska (krämer, drycker, soppor, saft, maträtter med en mix av fast och flytande ingredienser som kött med sås osv) får du ha med dig i handbagaget. ... Du kan till exemple ta med dig bröd, kakor, godis i fast form, kaviar/löjrom, delikatessostar, patéer i konservburk.

Vad får man inte ha med i handbagaget?

Packa inte följande i ditt incheckade bagage

  • Tändhattar.
  • Detonatorer och tändrör.
  • Minor, granater och andra militära spränganordningar.
  • Fyrverkeripjäser och annan pyroteknisk utrustning.
  • Rökbomber och rökpatroner.
  • Dynamit, krut och plastiska sprängämnen.
  • Gaser som t. ex. propan och butan.
  • Brandfarliga vätskor som t. ex.

Får man ha tandborste i handbagaget?

Transportstyrelsen får ofta frågor om vad du får ta med ombord på flygplanet. På den här sidan kan du läsa om toalettartiklar....Toalettartiklar.
ToalettartikelIncheckat bagageHandbagage
ElektrisktandborsteJaJa
HårsprejJa**Ja**
Hårspolar med hydrokarbongasJa***Ja***
ParfymJa**Ja**

Får man ta med torrschampo i handbagaget?

Vätska, gelé och spray som får tas med i handbagaget begränsas till behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Behållarna (flaskor, burkar, tuber osv) ska placeras i en genomskinlig en-liters plastpåse och utan problem plats i påsen, som ska vara stängd.

Relaterade inlägg: