Hur många påsar med vätska får man ha i handbagaget?

Innehållsförteckning

Hur många påsar med vätska får man ha i handbagaget?

Hur många påsar med vätska får man ha i handbagaget?

Vätskor som du vill ta med dig i handbagaget (t. ex. drycker, tandkräm, hud- och hårvårdsprodukter och aerosoler) ska förvaras i en genomskinlig plastpåse på högst en liter. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 ml – större förpackningar måste läggas i det incheckade bagaget.

Vad får man ha med sig i resväskan?

Med vätskor avses bland annat vatten och andra drycker, krämer samt parfym. Det är tillåtet att ta med en eller flera behållare som var och en rymmer högst 100 ml vätska. Dessa behållare måste i sin tur packas i en transparent, återförslutningsbar 1-literspåse och sedan presenteras i säkerhetskontrollen.

Hur mycket vätska får man ha i incheckat bagage?

Lägg dina behållare med vätskor i en genomskinlig 1-liters återförslutningsbar plastpåse. Varje behållare får innehålla högst 1 dl (100 ml). Om du inte har någon sådan påse, finns de på alla svenska flygplatser (eventuellt mot en viss betalning).

Vad räknas som vätska?

Med vätskor avses bland annat: geléer, krämer, vatten, tandkräm, hårgelé, drycker, soppor, saft, parfym, raklödder, sprayer, blandningar av vätska och fasta ämnen och innehåll i tryckbehållare, se fler exempel på vätskor.

Får man ta med sprit i incheckat bagage?

Alkoholhaltiga drycker i obrutna förpackningar som innehåller mellan 24 och 70 volymprocent alkohol får tas med i incheckat bagage. Du får sammanlagt ta med dig 5 liter per person.

Får man ha med sig Deo på flyget?

Vi hjälper dig att packa rätt för en smidigare flygresa – och ser till att du håller dig inom gränserna för hur mycket vätska du får ta med ombord....Vätskor på flyget.
FöremålHandbagage*Incheckat
Deo (roll on)NejJa
Deo (stick)JaJa
Flytande tvål & duschgelNejJa
FoundationNejJa

Relaterade inlägg: