Får man köra moped klass 2 med AM kort?

Innehållsförteckning

Får man köra moped klass 2 med AM kort?

Får man köra moped klass 2 med AM kort?

AM-körkort eller körkort för klass 1 är den ena och ger dig tillstånd att köra mopeder i klass 1. Dessutom ingår ett förarbevis för klass 2. Den andra typen av körkort för moped kallas förarbevis för klass 2. Det förarbeviset ger dig tillstånd att köra mopeder inom klass 2.

Vad händer om man kör moped klass 2 utan förarbevis?

Straffet för att med flit köra en moped klass II utan förarbevis är böter. Detta är en förseelse som går under trafikbrottet olovlig körning (3 § Lag (1951:649) om straff för vissa trafikbrott). Oftast landar boten på 1500 kr eller 30 dagsböter.

Vad får man köra med klass 2?

Vad får man köra? Moped klass II är en moped som är gjord för en hastighet på högst 25 km/timmen med en motor som har en effekt på max 1 kilowatt. Äldre så kallade 30-mopeder som är tillverkade före 2003 och som är gjorda för en hastighet av högst 30 km/timmen räknas också som moped klass II.

Vad kan hända om man kör moped utan körkort?

Summan är vanligtvis 1 500 kr eller 30 dagsböter. Transportstyrelsen kan även komma att ge din son en varning eller dra in körkortstillståndet. Påföljden för att köra en moped klass 1 utan AM-körkort är allt ifrån en varning till en spärrtid på sex månader.

Relaterade inlägg: