Hur stor båt får man köra med kustskepparintyg?

Innehållsförteckning

Hur stor båt får man köra med kustskepparintyg?

Hur stor båt får man köra med kustskepparintyg?

Det är först när din båt blir längre än 12 meter och bredare än 4 meter som det krävs ett intyg. Kustskepparintyg. För att ta Kustskepparintyget måste man först ta Förarintyg båt, samt genomföra en båtpraktik.

Vilken båt får jag köra?

Många undrar hur stor båt man får köra med förarbevis och det tydliga svaret på denna fråga är att alla båtar som är upp till 12 meter långa och 4 meter breda får framföras med ett vanligt förarbevis för båt.

Vad händer om man kör för stor båt?

Vad säger lagen? För att framföra en fritidsbåt som inte överstiger 12 meters längd och fyra meters bredd krävs ingen särskild utbildning. Den som framför en fritidsbåt, oavsett storlek, är alltid skyldig att se till att båten är sjövärdig och att den framförs på ett sätt som är förenligt med gott sjömanskap.

Hur länge gäller en Skepparexamen?

Om man redovisar 36 månaders sjötid till Transportstyrelsen ökar man sin behörighet från 20 till 70 BRUTTO. Men då måste man upprätthålla sin behörighet genom att redovisa sjötid till Transportstyrelsen vart 5:e år.

Hur många promille får man köra med båt?

Gränsen för sjöfylleri är 0,10 milligram alkohol per liter utandningsluft, som motsvarar ungefär 0,2 promille i blodet.

Vad är det för regler på sjön?

Sjövettsregler. Se till att båten är sjöduglig och att god ordning råder ombord. Ge dig inte ut på större vatten än vad båten är lämpad för. Ha alltid nödvändig säkerhetsutrustning med ombord.

Hur bred får en båt vara?

Lasten (båten) får inte vara bredare än 260 cm. Lasten (båten) får vara bredare, dock högst 310 cm, om den i övrigt uppfyller Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2010:141) om färd med bred odelbar last, kap. 2, se länk i menyn till höger).

Relaterade inlägg: