Är det olagligt att filma med drönare?

Innehållsförteckning

Är det olagligt att filma med drönare?

Är det olagligt att filma med drönare?

Fotografering med drönare som görs av privatpersoner och företag kräver inte något särskilt tillstånd enligt kameralagstiftningen. Både dataskyddsförordningens och kamerabevakningslagens regler måste dock följas.

Får man filma i naturreservat?

Filmning med drönare är som huvudregel tillåten så länge den inte är kränkande för de personer som filmas. Att sprida kränkande filmer anses ännu allvarligare. När det gäller att filma djur och natur så har varje naturreservat eller nationalpark olika föreskrifter.

Vad är AIP för något?

AIP står för autoimmunt protokoll (ibland kallat antiinflammatorisk autoimmun kost) och är ett antiinflammatoriskt kostupplägg. Syftet med kosthållningen är att minska symtomen och bättra på hälsan och livskvalitén hos personer med inflammatoriska hälsoproblem eller autoimmuna sjukdomar.

Får man filma i skogen?

Huvudregeln är ni får filma vad ni vill, vilket även inkluderar människor. Alltså behöver ni i princip inte be om tillstånd för att filma på allmän plats såsom gator, torg eller parker. Det är även tillåtet att stå utanför och filma in på privat område men att stå inom det privata området och filma kräver tillstånd.

Får man fotografera på privat mark?

Det finns ingenting som säger att ni inte får fotografera någon som går förbi ert arbetsfönster. Tvärtom är det som huvudregel okej att fotografera på allmän plats samt fotografera på egen privat mark.

Relaterade inlägg: