Vad är autoimmun Paleokost?

Innehållsförteckning

Vad är autoimmun Paleokost?

Vad är autoimmun Paleokost?

Det autoimmuna protokollet AIP är en elimineringskost som utesluter modern processad mat, spannmål, gluten, mejerier och socker och som inkluderar rena råvaror i form av grönsaker, rotfrukter, kött, fisk, fågel och frukt.

Är AIP och paleo samma sak?

Autoimmune Protocol (AIP) är ett sätt att äta specifikt för att läka tarmväggen, återställa tarmfloran och därigenom minska kronisk inflammation. Följer man AIP, som är en extrem version av Paleo-kost, så utesluter man en mängd olika livsmedel strikt. Förutom de “vita bovarna” (vitt mjöl, mjölk och socker) bl.

Vad är Paleokost bra för?

Paleo-dieten är en så kallad antiinflammatorisk kost. Den består av livsmedel som av vissa påstås ha en dämpande effekt på inflammation i kroppen. Kosten sägs också kunna minska risken för många livsstilssjukdomar, vilka kan orsakas av dolda inflammationer i kroppen.

Kan man bli frisk från autoimmun sjukdom?

Symtom på autoimmuna sjukdomar Det finns ingen behandling som kan bota autoimmuna sjukdomar. Däremot finns mediciner som kan bromsa sjukdomsförloppet, genom att dämpa immunförsvaret så inflammationen minskar. Här är exempel på läkemedelsgrupper som ofta används vid autoimmuna sjukdomar: Kortisonpreparat.

Relaterade inlägg: