Måste man stänga av mobilen när man byter SIM-kort?

Innehållsförteckning

Måste man stänga av mobilen när man byter SIM-kort?

Måste man stänga av mobilen när man byter SIM-kort?

Man kör appen i båda mobilerna, kopplar dem ev till varandra med en kod, talar om åt vilket håll överföringen ska göras och hur mycket som ska tas med. Sedan kan det ta någon timma innan det är klart. Därefter stänger man av den gamla telefonen och flyttar över SIM-kortet till den nya och testar att det fungerar.

Vilken information finns på ett SIM-kort?

Förutom att SIM-kortet möjliggör kommunikation så innehåller det också de mest grundläggande delarna av din användardata. Det innehåller information som ditt telefonnummer och data som låter ditt telefonbolag identifiera just ditt abonnemang, vilket avgör hur mycket det kostar när du ringer eller skickar SMS.

Måste man stänga av iPhone för att byta SIM?

Du trycker upp SIM-facket genom att sätta i ett gem eller ett SIM-utmatningsverktyg i hålet bredvid facket. ... Tryck inåt, mot iPhone-enheten, men tvinga det inte. Om du har problem med att trycka upp SIM-facket tar du med enheten till din operatör eller en Apple Store för hjälp.

Vad händer med sms när man byter SIM-kort?

Som standard idag sparas kontakter och sms i telefonen. Sen kan det vara så att kontakterna ligger på ditt googlekonto alternativ i telefonen men på simkortet inte så troligt. I värsta fall får du sätt i det gamla kortet igen och kopiera/exportera kontakterna från sim till telefon.

Vilka simkort finns det?

Det innehåller tre olika sim-kortsstorlekar: Standard/Mini-, Micro- och Nano-sim. På så sätt kan du vara säker på att alltid ha rätt typ av sim-kort till den mobil du tänker använda.

Finns det olika SIM-kort?

Med en Galaxy Hybrid SIM-modell kan du ha två olika telefonnummer eller mobiloperatörer på samma mobilenhet. Med en enkel SIM-modell kan du bara använda ett SIM-kort.

Relaterade inlägg: