Vilket glas till Prosecco?

Innehållsförteckning

Vilket glas till Prosecco?

Vilket glas till Prosecco?

Vilket glas ska man använda? Bubbel serveras vanligtvis i antingen ett långsmalt flöjtglas, ett brett coupeglas eller ett högt tulpanformat glas. Vill du bevara bubblorna är höga, smala glas bäst, men precis som med vin ändras smaken när den mousserande drycken får andas.

Vilka glas passar till rosevin?

Ja, eftersom rosévin är i stil med vita viner, men med en lite generösare framtoning, funkar det bra med ett vitvinsglas med smalare form och en lite vidare kupa. Ett bra glas ska kunna ta fram det bästa i vinet. Här är utformning av både kupa och fot viktiga för att utseende, doft och smak ska komma till sin rätt.

Vad är gott till Prosecco?

Prosecco är det perfekta mingelvinet och det passar bra ihop med typisk mingelmat som charkuterier och kanapéer. Servera gärna en rosé eftersom det ofta har smak av röda bär vilket passar fint ihop med charkbrickan. Det passar även mycket bra ihop med krämiga och milda ostar som till exempel mozzarella och brie.

Hur mycket ska ett vinglas rymma?

Exempel på hur mycket ett vanligt vinglas kan rymma är 42, 48 eller 58 centiliter, men det finns så kallade Burgundy-glas som rymmer 73 cl. Vinglas för röda viner är i regel större än vinglas för vita viner.

Hur många CL är ett Vitvinsglas?

Vitvinsglas är generellt mindre än rödvinsglas. Som standard rymmer ett vitvinsglas runt 25 cl, men skall endast fyllas till 1/3-del.

Vad kan man äta till Cava?

Satsa på småplock i form av tapas och ett bubblande glas cava. Till spansk cava passar det utmärkt med småplock från Spanien såsom charkuterier, ostar och mycket vitlök. Vi tipsar om tapas och cava. Cava och champagne tillverkas enligt den traditionella metoden, vilket skapar mindre bubblor och krämig mousse.

Vilken ost till Prosecco?

Den klassiska ostkombinationen till bubbel, oavsett om det är franskt, spanskt eller italienskt bubbel, är så kallade triple cream-ostar. Alltså vitmögelostar av brie-typ med lite extra grädde, till exempel Brillat Savarin.

Relaterade inlägg: