Varför kan man inte köpa vissa aktier?

Innehållsförteckning

Varför kan man inte köpa vissa aktier?

Varför kan man inte köpa vissa aktier?

Om du inte kan handla kan det bero på en av följande anledningar: Du har inte genomfört kunskapsprövningen. Du har inte inkommit med svar på frågorna om skattehemvist och medborgarskap. Testa att logga ut och sedan logga in igen för att svara på frågorna som då dyker upp om du inte tidigare svarat på dem.

Hur fungerar det när man köper aktier?

Aktier handlas mellan olika aktieägare, där köparen och säljaren kommer överens om ett pris – en så kallad aktiekurs. Du handlar alltså inte aktien direkt från det bolag vars aktie du vill köpa, utan du köper av någon som vill sälja sina andelar i det bolaget.

Är marknadsmanipulation olagligt?

I marknadsmissbruksförordningen (Mar) definieras följande som marknadsmissbruk: insiderhandel. olagligt röjande av insiderinformation. marknadsmanipulation.

Vad är olagligt att göra på börsen?

En person som har insiderinformation och samtidigt köper eller säljer värdepapper gör sig skyldig till insiderhandel, vilket är olagligt. Det är inte heller tillåtet att ändra en redan lagd order om man får insiderinformation efter att ordern lades.

Är insiderhandel olagligt?

Förbudet mot insiderhandel innebär att det är förbjudet för en person som har insiderinformation att utnyttja denna för egen eller annans räkning, direkt eller indirekt, genom att förvärva eller avyttra finansiella instrument som denna information rör.

Relaterade inlägg: