Vilket vin passar till Saffranspasta?

Innehållsförteckning

Vilket vin passar till Saffranspasta?

Vilket vin passar till Saffranspasta?

Till min saffranspasta serverar jag ett glas vitt av druvan riesling. Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling har en viss fruktsötma som balanseras väl med den friska syran i vinet. Smaken är fruktig med fin samklang av tropiska frukter, melon, citrus och blommor. En annan Riesling som också passar till pastan.

Vilket vin passar till blåmusslor?

Av vin är Sauvignon Blanc med arom av färska örter ett klassiskt val. Ta exempelvis ett franskt vin från Loire. Muscadet från samma region är ett annat klassiskt musselvin. Eller prova en torr Riesling som också den fungerar fint tillsammans med musslor.

Vad passar till paella?

Den klassiska spanska risrätten paella finns i flera olika regionala varianter. Längs med och nära kusterna innehåller paellan ofta skaldjur och längre in i landet ingår oftare korv och kyckling. Saffranstonen i paellan möts med fördel av ett fylligt och smakrikt vitt vin, eller ett fruktigt rosévin.

Vad ska man dricka till moules frites?

Jag vill rekommendera moules marinières tillsammans med ett friskt och fruktigt vitt vin. Kombinationen är klockren eftersom syran i vinet fräschar upp grädden och sältan i rätten. Välj gärna ett vitt vin med riktigt frisk syra eller varför inte en syrlig öl i belgisk stil?

Relaterade inlägg: