Hur mycket el förbrukar en person?

Innehållsförteckning

Hur mycket el förbrukar en person?

Hur mycket el förbrukar en person?

Statistiska centralbyrån har tagit fram olika typkunder för el, en normal energiförbrukning för en mindre lägenhet är ca 2000 kWh/år och en större bostad använder ca 5000 kWh/år.

Hur många kWh gör ett hushåll av med?

En lägenhet förbrukar ungefär 2500 kWh per år (exklusive värme), vilket motsvarar cirka 490 kronor i månaden. Oavsett hur du bor tillkommer också hushållsel (som är all elkonsumtion utom uppvärmning).

Hur mycket energi använder ett hushåll i Sverige under ett år?

År 2020 använde Sverige knapp 140 el (Terawattimmar = miljarder kilowattimmar).

Hur mycket el gör ett hushåll av med?

Statistiska centralbyrån har tagit fram olika typkunder för el, normal energiförbrukning för en villa är ca 20.000 kWh/år. Om du har fjärrvärme eller värmer huset på annat sätt än med el är en normal elanvändning ca 5000 kWh/år.

Vad är ett bra pris på el?

Man brukar säga att ett pris mellan 60-65 öre/kWh är riktigt bra för ett fast pris. Rörliga priser hoppar ofta mellan 50-70 öre/kWh beroende på årstid och liknande. Något annat som kan påverka är hur miljövänlig elen är, oftast så är mer miljövänlig el lite dyrare än annan el.

Vad ingår i hushållsel?

Detta innefattar men är inte begränsat till elapparater som TV, lampor, kylskåp m.m. Till exempel, i ett flerbostadshus är hushållselen generellt den el som förbrukas i lägenheterna medan el till trapphusbelysning, fläktar, pumpar m.m. brukar klassas som fastighetsel.

Vad är normal elförbrukning för en villa?

  • Normal elförbrukning för en villa. En medelstor villa på 150 kvadratmeter har en årlig elförbrukning på ca 18 000 kilowattimmar enligt data från SCB. Använder man inte el för uppvärmning och varmvatten utan istället exempelvis olja, fjärrvärme, eller biobränsle blir elförbrukningen ca 6 000 kWh per år.

Vad är normal energiförbrukning för en villa?

  • Statistiska centralbyrån har tagit fram olika typkunder för el, normal energiförbrukning för en villa är ca 20.000 kWh/år. Om du har fjärrvärme eller värmer huset på annat sätt än med el (som värmepump eller el-element) är en normal elanvändning ca 5000 kWh/år.

Vad är elkostnaden för en vanlig villa i Sverige?

  • Om du har fjärrvärme eller värmer huset på annat sätt än med el (som värmepump eller el-element) är en normal elanvändning ca 5000 kWh/år. Totalkostnaden för el per kWh var i snitt ca 154 öre/kWh (1,5 kr/kWh) under 2019 för en vanlig villa i Sverige, med en årlig elförbrukning på ca 20.000 kWh/år, enligt Statistiska centralbyrån.

Vad är normala elkostnader för en villa?

  • Vad är normala elkostnader för en villa? Statistiska centralbyrån har tagit fram olika typkunder för el, normal energiförbrukning för en villa är ca 20.000 kWh/år. Om du har fjärrvärme eller värmer huset på annat sätt än med el är en normal elanvändning ca 5000 kWh/år.

Relaterade inlägg: