Hur mycket pengar får man ta in i Sverige från utlandet?

Innehållsförteckning

Hur mycket pengar får man ta in i Sverige från utlandet?

Hur mycket pengar får man ta in i Sverige från utlandet?

Om du har med dig kontanter för mer än 10 000 euro då du kommer till eller lämnar EU-området, ska du anmäla det till tullmyndigheterna.

Hur mycket guld får man ta in i Sverige?

Investeringsguld är tull- och momsfritt Tänk på att om varan är för liten kan den istället klassificeras som smycke och då kan du behöva betala avgifter. Reser du med investeringsguld till Sverige från ett land utanför EU och värdet överstiger 10 000 euro ska du anmäla det till Tullverket.

Hur mycket taxfree får man ta in från Åland?

Du får ta med dig 1 liter sprit eller 2 liter starkvin inklusive mousserande vin, 4 liter vin och 16 liter starköl utan att betala några avgifter. Om du vill ta med dig alkohol utöver den avgiftsfria mängden, måste du betala tull, moms och eventuellt andra skatter för den.

Vad får man inte importera till Sverige?

Särskilda regler gäller för vissa varor så som alkohol, tobak, kosttillskott, läkemedel, livsmedel och vapen. En del är förbjudna eller får endast föras in enligt särskilda bestämmelser, ibland kan du även behöva tillstånd.

Hur mycket pengar får man ha på sig?

Om du ska ta med dig motsvarande 10 000 euro eller mer i kontanta medel när du reser över EU:s gräns ska du anmäla det till Tullverket.

Hur mycket pengar får man ta med sig utomlands?

Svar: Vid resa utanför EU får du ta med motsvarande 10 000 euro i kontanter eller värdepapper utan att anmäla det till tullverket. Inom EU finns inga restriktioner.

Måste man skatta på guld?

Beskattning av handel med guld Beskattningen sker enligt de allmänna reglerna i mervärdesskattelagen och efter normalskattesatsen. Det innebär att försäljning av t. ex. guldsmycken i detaljhandeln är skattepliktig, ska beskattas med 25 procent och redovisas av säljaren.

Relaterade inlägg: