Hur skriver man ett svar på en debattartikel?

Innehållsförteckning

Hur skriver man ett svar på en debattartikel?

Hur skriver man ett svar på en debattartikel?

När du skriver en debattartikel ska du även ta med de argument som din "motståndare" har, motargument. Det är då viktigt att bemöta dessa motargument och skriva på ett sakligt sätt om varför du inte håller med. Att vara saklig betyder att man håller sig till fakta och inte blandar in känslor i det man skriver.

Vad ska man säga för att få högre lön?

Visa konkreta exempel. Ge konkreta exempel som visar varför du är värd en högre lön istället för att bara säga saker som ”du vet att jag är ambitiös”, ”du vet att jag arbetar bra” och ”du vet att jag är duktig”. Använd dig av de argument du kom fram till efter att ha läst det vi skrev om ovan.

Vad ska man tänka på när man löneförhandlar?

Förhandla lön vid ny anställning

  • Skaffa dig en bild av löneläget. ...
  • Ta hjälp av Unionens klubb. ...
  • Läs på om företaget och tjänsten du söker. ...
  • Var beredd på att ge löneförslag. ...
  • Förbered dig på frågor om din tidigare lön. ...
  • Dokumentera vad ni kommer överens om.

Vad kan man skriva en debattartikel om?

DebattartikelnS Struktur En debattartikel består av en tes, som är den åsikt man vill ta ställning för. Tesen underbygger man sedan med sakliga och tydliga argument och motargument. I slutet av artikeln upprepar man sin tes och uppmanar till handling.

Hur skriver man en avslutning på en debattartikel?

avslutning Debattartikeln avslutas oftast med att man upprepar tesen och för fram sitt tyngsta argument ännu en gång. Ett effektivt sätt att avsluta är också att ge läsarna en uppmaning. Situationen är akut och det är i dag vi måste förändra vårt beteende för att ge haven en chans till en bra framtid.

Hur svarar man på ett motargument?

Motargument / Kontraargument. Är något som försvagar tesen. Argument svarar alltså på frågan varför/varför vi inte ska acceptera tesen. Du bör ta upp ett, endast ett contra-argument och därefter falsifiera det; alltså bevisa att argumentet inte håller.

Kan jag begära högre lön?

Det kan vara en utmaning att ta reda på vad man kan kräva i lön. En bra start kan vara att undersöka lönenivåerna i din bransch innan du ber om ett möte. ... Har du emellertid en väldigt eftertraktad kompetens som det är ont om på marknaden så kan du höja din lön.

När ska man diskutera lön?

En löneförhandling är aktuell då du byter arbetsgivare eller får en förändrad arbetssituation, så som när du får nya arbetsuppgifter eller en ändrad befattning. På de flesta arbetsplatser får du också varje år en möjlighet att diskutera lön och din löneutveckling med den chef som sätter din lön.

När ska man ha lönesamtal?

Kommunal förhandlar ett 70-tal centrala kollektivavtal under 2020. Kollektivavtalen löper ut vid olika tidpunkter vilket gör att förbundet har kommit olika långt i förhandlingarna. Alla centrala kollektivavtal ska vara klara till årsskiftet.

Vad kan man skriva argumenterande text om?

Tips på ämnen för argumenterande tal?

  • Argumentera för en metod för att lösa konflikten i Jemen/Burma.
  • Strängare förbud mot att dumpa plast i haven.
  • Bör EU ha gemensamma yttre gränskontroller?
  • Världen blir från en övergripande synvinkel allt bättre.
  • Bör vi läsa mer böcker?
  • Ny uppkörning för personer som förnyar körkortet.

Relaterade inlägg: