Vad byggs på Älvsborgsbron?

Innehållsförteckning

Vad byggs på Älvsborgsbron?

Vad byggs på Älvsborgsbron?

Projektet har kommit in i ett nytt skede och TFIP Byggplatsuppföljer upphandlad entreprenörs arbete framöver. Det konstrueras och byggs ett nytt system med bommar och variabla meddelande- och hastighetsskyltar på och omkring Älvsborgsbron.

Är Älvsborgsbron avstängd?

Samtidigt öppnas påfarterna från Högsboleden och Ivarsbergsmotet upp för all trafik. Däremot blir trafiksituationen för gång- och cykeltrafiken över Älvsborgsbron oförändrad. Enligt planerna hålls den östra gång- och cykelbanan, alltså den närmast staden, fortsatt stängd till senast den 15 oktober 2021.

Är det kö på Älvsborgsbron?

Det är långa köer på Älvsborgsbron i Göteborg i båda riktiningarna. Det är endast ett körfält åt vardera håll som är öppet på grund av ett vägarbete.

Hur lång tid tog det att bygga Älvsborgsbron?

Götaälvbron
Konstruktionsdata
Byggstart1937
Färdigställd1939, 1966
Öppnade1939-11-26
Revs2021-2022

Är jordfallsbron avstängd?

Nyheter Nu återstår bara en sista avstängning av Jordfallsbron, och det för att genomföra efterarbeten efter höstens stora arbete. – Vi ska finjustera vikten på klaffen, säger Eva Mari Sjöstrand på Trafikverket.

Är Götatunneln stängd?

Götatunneln · Den 20 december öppnar Götatunnelns båda rör och trafiken återgår till det normala. Dagarna innan är tunneln helt avstängd, så räkna med längre restider.

Relaterade inlägg: