Vad ingår i Risktvåan?

Innehållsförteckning

Vad ingår i Risktvåan?

Vad ingår i Risktvåan?

Riskutbildning del 2, eller halkbanan som den ofta kallas, är en praktisk utbildning. Här får du uppleva hur det känns att köra på halt underlag och också praktiskt öva på situationer som kan uppstå i trafiken....Risktvåan Bil (halkbanan)

  • Mänskligt beteende.
  • Bilens beteende.
  • Körning under särskilda förhållanden.

Är det svårt att klara halkbanan?

Kanske har du hört rykten eller bildat dig en uppfattning om vad halkbanan är för något? Du behöver inte oroa dig. Halkbanan är helt säker och görs tillsammans med godkända utbildare. Riskutbildning 2 tar cirka 3 – 4 timmar.

Vad kostar det att ta ett körkort?

Priset för ett körkort kan variera mycket. En vanlig siffra ligger någonstans mellan 15 000 kronor och 20 000 kronor. För att inte bli överraskad av några oväntade avgifter får du här en komplett guide med alla moment och kostnader – hela vägen fram till ditt körkort.

Vad ska man kunna för Halkbana?

Hur man lyckas bäst på halkbanan

  • Den viktiga förberedelsen. Den bästa förberedelsen för halkbana är praktisk träning. ...
  • Slalomkörning mellan koner. Du kommer att få åka slalom i Riskutbildning del 2, därför är din förberedelse mycket viktig. ...
  • Bromsningsövningar. ...
  • Sväng i hal kurva. ...
  • Undanmanöver.

Vad ska man ha med sig till Risktvåan?

Det gäller att träna på en säker plats, t ex ett flygfält, där man kan sladda utan att skada någon. Ha en erfaren förare bredvid dig i framsätet och sladda försiktigt till en början. Fortsätt att sladda och vänj dig vid ögonblicket då du känner att du tappar kontrollen över bilen.

Vad krävs för att göra riskettan?

Riskettan är del 1 i den obligatoriska riskutbildningen för B-körkort (del 2 är halkbanan). Under riskettan får du lära dig om riskerna med bland annat alkohol, droger och trötthet i trafiken. Utbildningen genomförs på en trafikskola (lista över godkända utbildare) och ska vara minst 3 timmar lång.

Är det svårt att göra Risktvåan?

Du ska inte vara nervös, det är praktiskt taget SVÅRT att inte klara Risk2:an. Det enda du behöver göra är att lyssna noga och hålla hastigheten dem ber dig om att hålla. Du ska inte vara för feg och bromsa för tidigt när det gäller.

Relaterade inlägg: