Vad gör en aktie mäklare?

Innehållsförteckning

Vad gör en aktie mäklare?

Vad gör en aktie mäklare?

En aktiemäklare/fondmäklare gör upp affärer om köp och försäljning av aktier/fonder och liknande värdepapper för kunders räkning. Även rådgivning om vilka företag de ska köpa aktier i och vilka aktier/fonder det är fördelaktigt att sälja ingår i arbetet.

Vad är aktieförvaltare?

Aktieboken fungerar som underlag för att bolaget, aktieägarna och andra ska kunna avgöra ägarförhållandena i bolaget.

Hur mycket tjänar en börsmäklare?

91 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur mycket jobbar en aktiemäklare?

Här hittar du medellön, löneskillnader mellan män och kvinnor samt hur lönen skiljer sig mellan olika regioner i Sverige....Löneskillnader mellan män och kvinnor.
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
20170 kronor93 000 kronor
201874 600 kronor115 900 kronor
201971 400 kronor108 800 kronor

Vad gör en finans mäklare?

Man arbetar med att köpa och sälja valuta, aktier, optioner och andra värdepapper. Man ger också ofta råd om finasmarknaden till kunder. Mäklare inom finans arbetar på banker, försäkringsbolag eller värdepappersbolag.

Vilka jobbar på börsen?

En aktiemäklare / fondmäklare gör upp affärer om köp och försäljning av aktier, fonder och liknande värdepapper för kunders räkning. Även. Penningmarknadsmäklare och obligationsmäklare handlar med obligationer, statsskuldsväxlar och certifikat som staten, kommuner eller företag ger ut.

Hur fungerar Euroclear?

När någon vill köpa eller sälja en kontoförd aktie – oftast via sin bank – talar banken om för oss att aktien ska byta ägare. Vi kontrollerar då att den som vill köpa aktien har pengar på sitt konto och att den som vill sälja har aktien på sitt konto, och om allt är i sin ordning går ägarbytet igenom via vårt system.

Vad tjänar en finansmäklare?

Som högt uppsatt chef inom finans, bank eller försäkring har du en medellön på 120 400 kronor i månaden. Det motsvarar en barnskötares lön i över fem månader. Som finansmäklare tjänar du en medellön på 91 300 kronor i månaden.

Relaterade inlägg: