Hur är det att vara aktiemäklare?

Innehållsförteckning

Hur är det att vara aktiemäklare?

Hur är det att vara aktiemäklare?

Att arbeta som mäklare kan vara stressigt och det gäller att kunna ha många bollar i luften samtidigt. Du måste nämligen behärska att hålla koll på olika aktiers utveckling, hur aktiekurser och olika börser förändras, samt om det finns några politiska eller ekonomiska händelser som kan påverka marknaden.

Hur man jobbar med aktier?

Hur handlar man med aktier?

  1. Aktiemarknaden fungerar på så sätt att säljare och köpare kommer överens om ett pris som aktien ska säljas respektive köpas för (aktiekursen). ...
  2. När du ska köpa eller sälja aktier lägger du en order på marknaden. ...
  3. I orderdjupet ser du hur köpare och säljare ligger för tillfället.

Hur kan jag jobba med aktier?

Att jobba som börsmäklare innebär att man köper och säljer aktier eller andra värdepapper åt en investerare, antingen som anställd på en mäklarbyrå eller som egenanställd. Jobbet handlar om att analysera aktiemarknaden för att se när det finns chanser att gå med vinst vid försäljning eller köp.

Hur många år tar det att bli aktiemäklare?

Det kan ta totalt sex år att bli licensierad börsmäklare. Två år spenderar du för att få ett gymnasieexamen och fyra år för en grundutbildning.

Vilken utbildning behöver man för att bli aktiemäklare?

Mäklare inom finans har traditionellt en civilekonom- eller civilingenjörsexamen(inriktning industriell ekonomi). Även en SwedSec-utbildning krävs efter genomförd akademisk examen på högskolan. Det finns olika SwedSec-licenser för mäklare inom finans. För att arbeta som aktiemäklare krävs en så kallad specialistlicens.

Relaterade inlägg: