Vad kallar man en person som jobbar på banken?

Innehållsförteckning

Vad kallar man en person som jobbar på banken?

Vad kallar man en person som jobbar på banken?

Yrket som banktjänsteman är ett varierat arbete och innebär både kontakt med människor och mer administrativa arbetsuppgifter. Du arbetar bland annat med försäljning av värdepapper, utlandsbetalningar och krediter och bör därmed vara intresserad av ekonomi för att vilja arbeta som banktjänsteman.

Vilka jobbar på banker?

Exempel på yrken inom bank & finans

  • Bankrådgivare.
  • Bankman.
  • Finansanalytiker.
  • Företagsrådgivare.
  • Privatrådgivare.

Hur blir man kundrådgivare?

Vilken utbildning krävs för att bli Banktjänsteman Arbetar du som privatekonomisk rådgivare eller kundrådgivare är arbetsgivaren ansvarig för att du får den utbildning som krävs för arbetsuppgifterna. Den praktiska utbildningen till Banktjänsteman genomförs som internutbildning med lön på respektive företag/bank.

Hur mycket lön får man om man jobbar på banken?

En Banktjänsteman i Sverige tjänar i snitt 41 200 kr i månadslön. Lönen för en Banktjänsteman kan dock skilja sig mycket beroende på vem man är och var man arbetar.

Vad innebär det att jobba inom finans?

Det finns en mängd olika arbetsuppgifter du kan arbeta med. Att göra analyser och ge ekonomiska råd till privatpersoner eller företag är några. Försäljning av en rad specialiserade produkter är också ett viktigt inslag i arbetsuppgifterna. ... På större arbetsplatser kan arbetet bli mer specialiserat.

Hur mycket tjänar man om man jobbar på en bank?

Realtid har tagit del av statistik som jämför lönenivån i banksektorn, dels mellan olika titlar, dels mellan olika regioner. Medellönen för bankanställda är 56.998 kronor i månaden, runt 4.000 kronor högre än medellönen för ekonomer i allmänhet, som ligger på 52.911 kronor i månaden.

Relaterade inlägg: